2021. július 5., hétfő

KÉNYSZERPÁLYÁN A FELCSÚTI KISVASÚT, A SÍNEKEN A MAGYAR POLGÁR

VÁLASZ ONLINE
Szerző: STUMPF ANDRÁS
2021.07.05.


A legújabb nemzeti konzultáció kérdései, a következő Békemenet bejelentése és az alapítványok, egyesületek múlt héten jogszabályba öntött vegzálása egyértelművé tette: a felcsúti kisvasút egyre gyorsabban robog tovább lejtős kényszerpályáján. Akit a szerelvény elüthet, nem más, mint a magyar polgár. Ideje hát áttekinteni, mi a teendő számára. S különösen: mi dolga ebben a helyzetben a magát polgárinak mondó újságírásnak. Vélemény.


2021 nyarán pontosan látni már, milyen őszünk és milyen tavaszunk lesz, már ami a belpolitikát illeti. A legújabb konzultáció postázásával a kormány egyértelművé tette: nem száll le a kisvasútról, amelynek talpfáit Gyurcsányból, Sorosból, migránsból és Brüsszelből faragta A Nagy Kisvasútépítő. Arra is fény derült múlt héten, hogy lesz megint, aminek lennie kell: béke helyett Békemenet. Október 23-án – éppen akkor, amikor az ellenzék majd pajzsra emeli közös miniszterelnök-jelöltjét. Tizenötödik évfordulója lesz akkor az őszödi beszéd utáni tüntetések leverésének, az újkori magyar demokrácia egyik sötét foltjának, nem lesz tehát nehéz meghosszabbítani a gyurcsányozást – és nem is csak Bicskéig. Ez a kisvonat mindenhova eljut az országban, s meg sem áll jövő áprilisig. Vagoníroznak még bele pedofilokat, besuvasztanak közéjük homoszexuálisokat és nemváltókat is, biztos, ami biztos. S ha ez nem lenne elég: vetnek elé, a sínekre még valakit.

A magyar polgárt.

Azaz: vetnének. Merthogy volt itt még más is múlt héten. Hirtelen hatályba lépett a kormányrendelet, amely szerint alapítványoknak, egyesületeknek, civil szervezeteknek meg kell küldeniük magánszemély támogatóik nevét a kormány számára. Ez is éppen a már születése pillanatában áporodott szagú konzultáció tükrében nyeri el egyetlen értelmét. Soros szervezetei támadnak az országra, satöbbisatöbbi (lásd: 9. „kérdés”). Aki tehát ad az adózott pénzéből általa helyesnek vélt célra, az nyilván Soros idetelepített ügynöke.

Nos, nem egészen. Az ilyen embert tényleg úgy hívják, hogy polgár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.