2021. július 14., szerda

ORBÁN VIKTOR BUKÁSA AZT JELENTHETNÉ, HOGY A SZAVAZÓKNAK FONTOSABB AZ ERKÖLCS, MINT A PÉNZTÁRCÁJUK

HVG360
Szerző: WINDISH JUDIT
2021.07.14.


Ügyes húzás a Fidesztől, hogy minden támogatást a választás évére tartalékol és megad mindent, ami fontos a szavazóknak – mondta a hvg360-nak Szabó Andrea, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének igazgatóhelyettese. Szerinte ilyen helyzetben az ellenzék akkor nyerhet, ha a Fidesz intézkedéseit és ígéreteit felülírják az erkölcsi dilemmák.


Drága a megélhetés, alacsonyak a fizetések és nem jó az egészségügyi ellátás színvonala – az év elején pártállás nélkül erre panaszkodtak leginkább az emberek. Ugyanez volt a válasz akkor is, mikor nem úgy általánosságban, hanem a személyes problémáikról kérdezték őket.

"Ez arról szól, hogy kevés a pénz az embereknél, egzisztenciális dolgokkal muszáj foglalkozni, ha valaki erre veszi az irányt, az nagyon nem tévedhet"

– mondja a kutatást végző Závecz Resarch ügyvezető igazgatója, Závecz Tibor.

Bár nem tudni, hogy a magának készíttetett kutatásokban mit lát a Fidesz, az mindenesetre elgondolkodtathatja, hogy a Bige László megrendelésére készült 5 ezer fős, reprezentatív felmérés szerint a párt támogatói közül sem mindenki érzi magát a kormányzás nyertesének, konkrétan a fideszesek 27 százaléka gondolja ezt így. Valamivel kevesebb, 16 százalék egyenesen vesztesnek érzi magát. Országosan az embereknek csak a tizede igazán elégedett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.