2021. július 14., szerda

ÜGYÉSZI PARANCSRA ÚJRA NYOMOZNAK A 34 MILLIÁRDOS CSATORNAÜGYBEN, TÖBB TUCAT TANÚT IDÉZTEK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KIS ZOLTÁN
2021.07.13.


Az Átlátszó hónapokig tartó adatigénylés-sorozatának eredményeként bebizonyosodott, hogy a Duna Aszfalttal és a Közgéppel kötött szerződések közbeszerzési szabálytalanságai miatt kellett az adófizetőknek 1,4 milliárd forintot visszafizetnie az Európai Uniónak a 34 milliárd forintos érdi csatornázási beruházás befejezése után. Úgy tudjuk, a rendőrség eddig legalább 25 tanút kötelezett írásbeli vallomástételre – a csatornapénzek ügyében a jelek szerint gőzerővel folyik az ügyészek utasítására újraindított nyomozás.


A rendőrség korábban megszüntette a nyomozást, ám az érdi ügyészség erélyes hangvételű határozatban leszögezte: a rendőrség elmulasztotta feltárni az érdi csatornaügy lényeges körülményeit. Így a büntetőeljárás újraindult a 34 milliárdos érdi, diósdi és tárnoki, a 2015-ben lezárult, uniós pénzekből is finanszírozott projekt zűrzavaros körülményeinek felderítése érdekében.

Nem csak hűtlen kezelés, sikkasztás is lehet

Az Érdi Járási Ügyészség törvénysértőnek és megalapozatlannak találta a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát, azt hatályon kívül helyezte, és elrendelte a nyomozás folytatását – értesült az Átlátszó a birtokába került dokumentumból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.