2021. augusztus 28., szombat

AZ EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEK ELMARADÁSÁTÓL TARTANAK AZ ELLENZÉKI POLGÁRMESTEREK KARÁCSONY VÉTÓJA UTÁN

MÉRCE
Szerző: FAZEKAS LÁZÁR BENJÁMIN
2021.08.27.


Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tegnap reggel jelentette be, kezdeményezni fogja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja meg a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást. A főpolgármester szerint a kormány azáltal, hogy a fejlesztési területet átadja a Fudan Egyetemnek, ellehetetleníti Diákváros megépítését, és ezzel megszegi a fővárossal kötött egyezségét.

A bejelentésre a kormány az ATV-nek úgy reagált, az komolytalan és Karácsony Gergely „egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet”.

Pikónak nem tetszik Karácsony taktikája


Pikó András, Józsefváros polgármestere a Facebook-oldalán reagált az atlétikai vb megvétózására. Pikó a kezdetektől komoly fenntartásokkal fogadta az atlétikai vb-t, végül mégis megszavazta azt, mivel a kormánnyal kötött alkuban szerepelt egy 50 milliárdos egészségügyi fejlesztési keret is, amit a fővárosi kerületek kapnak. Ez Pikó kerületének nagyon is előnyös és szükséges, amint a polgármester fogalmaz,

„[a] józsefvárosiak egészségügyi állapota a legrosszabb a fővárosban: itt a férfiak 9 évvel élnek kevesebbet, mint a szerencsésebb budai kerületekben élő honfitársaik. Óriási szükség van azokra az egészségügyi fejlesztésekre, amelyeket a fővárosi vezetés által kiharcolt Egészséges Budapest Programban a kerületnek járó 1,3 milliárd forintból hajtunk majd végre.”

Szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy kormány tartja-e majd a megállapodásban vállaltakat és úgy érzi, annak a Diákváros projektből való kihátrálásával igaza is lett. De mindemellett úgy véli, közös érdek a politikai vendetta logikájából való kilépés és az újabb kormányzati bosszúintézkedések elkerülése.

A józsefvárosi polgármester kérdéseinkre elmondta, szerinte a Fidesz lépett először, amikor felmondta az alkut azzal, hogy ellehetetlenítette a Diákvárost, majd erre reakcióként a főpolgármester egy olyan indítványt tett, amelyet, ha elfogad a Fővárosi Közgyűlés, ellehetetleníti a budapesti atlétikai vébét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.