2021. augusztus 28., szombat

NYITVA VAN AZ AGANCSKAPU

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.08.28.


Milyen szép is lesz majd, amikor a magyari kisiskolások átbújnak a vadászati kiállítás agancskapuján (vö: bújj, bújj, zöld ág, zöld levelecske, etc.), és így megérkezvén Semjén csodáinak birodalmába, hálatelt szívvel gondolnak a fővadászra, mert nem kell iskolába menni. Aki emlékszik még boldogult úrfikorára, s abban is a nebuló korszakra, jól tudja, milyen kincset érő minden lógási lehetőség. Mi annak idején almát szedtünk, ezek a maiak vadászati kiállításra járnak, s ráadásul ingyen. Nézhetik a molyette kitömött oroszlánt, a tározókat, amelyek között – ha őszinték akarnának lenni – szentelni kellene egyet Semjén svédországi házi rénszarvasos kalandjainak.

Semjén a helikopteren, Semjén térdelve, a szarvas agancsát fogva, végezetül Semjén kitömve. De ne álmodozzunk, mert igazából arról volna szó, hogy Kovács Zoltán, mint az ezért is felelős miniszteri biztos levelet küldött az iskoláknak, hogy jöjjenek a panoptikumba, lesz ingyenjegy és ingyen utazás, lesz szőlő és lágy kenyér. No most, még nem felejtettem el, hogy amikor felrótták a vadászoknak és a lóvét lefölöző többinek, miszerint kicsit drága erre a cécóra az az ötven milliárd, amibe eddig fájt, akkor az volt a riposzt, hogy ezt egymillió népek nézi majd meg tolongva, így rentábilis lesz. Persze, mint a Budapest-Belgrád vasút, vagy Paks II.

Mégsem a pénzről lesz szó most, hanem a Vojtina ars poeticájáról, a látszat és a való ambivalenciájáról, mert, hogy a vadászati világkiállításra lasszóval fogdossák a látogatókat, az éppen olyan, mint amikor Vidnyánszky nemzeti színházának nemzeti előadására ingyen sem kíváncsi senki. Ezek a vadászok és Semjén is előre menekül a bukás elől. Ha Magyarország összes diákját, ovisát és bölcsisét erővel és ingyen odacipelik, lehet közölni a látogatottsági adatokat, mint ahogyan különös számok látnak napvilágot az átlagkeresetekről és a munkanélküliségről is mindig, az adatok nem passzolnak a valósághoz, álmodnak egy világot maguknak tehát.

Ott állnak a kapui előtt, hogy a valagukat nyaló Pataky is eszünkbe jusson két vaddisznófej és nyolc borz között az agancskapun túl. Egészen profánul, Neriát megüli a hazugság, a bávatagokat mindenféle látványos, de hamis számokkal etetik, de ez már a rendszer genezisében is benne van, amikor az egyharmad a kétharmad, kétmillió ember az egész nemzet, keresztény az ország (rossebeket), és még lehetne sorolni, mi nem igaz abból, ami voltaképp a rendszer fundamentuma, s ezt nyugtázva arra kell jutnunk, hogy a NER maga hazugság. Káprázat csupán, legalábbis a látszata, mert a mélyben ott az a tengernyi mocsok, ami mégis csak úgy-ahogy egyben tartja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.