2021. szeptember 5., vasárnap

BORKAI-ÜGY: ELLENTMONDÁS VAN A KUBATOV ÁLTAL ELMONDOTTAK ÉS A VOLT POLGÁRMESTER VALLOMÁSA KÖZÖTT

MAGYAR HANG
Szerző: Magyar Hang
2021.09.04.


...A lap később újabb cikkben összevetette Borkai Zsolt vallomását a Kubatov Gábor által elmondottakkal, és ez alapján több ellentmondást is talált.

Például Borkai arról beszélt, hogy még egy évvel a botrány kirobbanása előtt, 2018 őszén kereste meg azzal a Fidesz észak-nyugat-magyarországi regionális pártigazgatója, hogy Kubatov beszélni akar vele, ezért meg is szerveztek egy találkozót a győri Aranyhal étterem szeparált helyiségében. „Gábor leült velem szemben és közölte velem, hogy Budapesten kompromittáló felvételek és videók keringenek rólam. Lehet, hogy nem ezt a szót használta, de ez volt a lényeg. Mondta, hogy egy hajón vagytok, és ott készültek. Mondtam neki, hogy én csak képekről tudok, szerintem nincsenek felvételek, ő viszont közölte, hogy biztos hogy vannak felvételek, mert azokat is látta.” Arról is biztosította Kubatov a vallomás szerint, hogy utánanéz a dolgoknak, de a pártnak és a karrierjének biztosan nem fognak ártani a felvételek, csak a magánéletében lehetnek gondok miatta.

Majd, szintén a vallomás szerint, 2019 elején Kubatov a Lendvay utcai Fidesz-székházba hívta. „Ő azt mondta nekem, hogy beszélt a nagy főnökkel, ezek a felvételek magánügynek tekinthetőek, ez mindenkinek a magánügye. Minden valószínűség szerint kampányidőszakban előveszik ezeket a felvételeket, és ha így lesz, akkor a jobboldali médiát blokkolni fogják, vagy valami hasonló politikai szót használt. A lényeg, hogy a jobboldali sajtó nem fog foglalkozni vele.”

2019 tavaszán aztán már Kocsis Máté és Kósa Lajos is jelezte Borkainak, hogy tudnak a felvételekről. Borkainak úgy tűnt, Kósa maga is látta a felvételeket, de hogy Kocsis látta-e vagy csak hallott róluk, azt nem tudta megmondani. Ráadásul, szintén Borkai szerint Kubatov már a botrány kirobbanása előtti napon tudott a blogról, és hogy mi fog megjelenni rajta.

Érdekesség, hogy Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció szombathelyi képviselőjelöltje, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy ő az ördög ügyvédje, a 444-nek szerdán adott videóinterjújában arról is beszélt, hogy elmélete és ilyen irányú értesülései szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai „részben fusiban” rádolgoztak Borkaira és körére annak érdekében, hogy egy esetleges kompromittáló anyaggal jobban fogni lehessen őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.