2021. október 12., kedd

AZ ORBÁN CSALÁD FÖLDJEIN VÁG ÚJ ÜZLETBE EGY ÁLLAMI PÁLYÁZATOKON MEGGAZDAGODOTT VÁLLALKOZÓ

DIREK36
Szerzők: ZÖLDI BLANKA, PETHŐ ANDRÁS
2021.10.07.



Székesfehérvár nyugati határától pár száz méterre, egy ipari területen négy hatalmas hangár áll. Szeptember közepén még nem volt nagy mozgás a telep nemrég lekövezett udvarán, a céges dokumentumok és a helyszínt ismerők szerint azonban épp műanyaggyártó- és feldolgozó vállalkozást indítanak be itt.

A bizniszbe az Orbán családhoz közeli vállalkozók vágnak bele a miniszterelnök családjának ingatlanain.

Az összesen 1,3 hektáros területen az Energép Kft. nevű energetikai és építőipari cég működik, amely idén április óta a tevékenységei közt már feltünteti a különböző műanyag termékek gyártását és a hulladék-újrahasznosítást is.

Az Energép három magánszemély tulajdonában van, akik közül ketten szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor egyik öccsével, ifj. Orbán Győzővel. A cég egyik kisebbségi tulajdonosát, Kovács Viktort rokoni szálak fűzik a miniszterelnök családjához: ő ifj. Orbán Győző veje. A cég többségi tulajdonosa pedig Szentgyörgyi Gábor vállalkozó, akinek informatikai cégcsoportja sorra nyeri az állami megbízásokat. Szentgyörgyit és ifj. Orbán Győzőt összeköti a birkózás szeretete, és arra is volt példa, hogy közösen néztek focimeccset Felcsúton, néhány lépésre Orbán Viktortól.

Az a telep, ahol most a hangárok állnak, 2015 óta az Orbán családé (jelenleg a miniszterelnök anyjának és ifj. Orbán Győzőnek a közös cége, a Hahót Tőzeg Kft. a terület tulajdonosa). A telephely szomszédságában lévő két kisebb ingatlant pedig ifj. Orbán Győző vásárolta meg 2018-ban, illetve 2019-ben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.