2021. október 12., kedd

KORRUPCIÓ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI: MAGYARORSZÁG NEM AUSZTRIA, DE CSEHORSZÁG MÉG LEHET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.10.12.


„Az előválasztás – minden nyűgével együtt – azt bizonyítja, hogy már megvan azoknak a kritikus tömege, akik úgy gondolják, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok... A fő mozgató pedig a Fidesz gátlástalan féktelen korrupciója, a hatalommal való teljes visszaélése” – véli Horn Gábor, aki most lát arra esélyt, hogy a csehországihoz hasonló helyzet alakulhat ki nálunk is a jövő évi választásokon, azaz Orbán nem szerzi meg a kormányalakításhoz szükséges többséget. A Republikon Intézet vezetőjétől azt kérdeztük, előfordulhat-e nálunk az ausztriaihoz hasonló – korrupciós ügyek miatt bekövetkezett – kormányfő-váltás, illetve a csehországihoz hasonló választási eredmény? Magyarország inkább hasonlít Csehországra, mint Ausztriára – szögezte le.


Az utóbbi napokban két olyan fejlemény is bekövetkezett a régióban, amelyek kapcsán óhatatlanul felmerül a párhuzam lehetősége Magyarországgal. Ami összeköti ezt a két fejleményt és az asszociációt Magyarországra, az a korrupció, az amiatti bukás/menesztés.

Ausztriában – mint portálunk is beszámolt róla – kormányválságot idézett elő, hogy a gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség (WKStA) vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódni kezdett Sebastian Kurz – azóta lemondott – kancellár közvetlen környezetében. A gyanú, hogy Kurz pártja, az ÖVP az Österreich című tömeglapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban manipulálta, és közpénzből fedezték a megjelentetésüket. Kurz tehát lemondani kényszerült, kormánya maradt, s az utódját már be is iktatták a hivatalába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.