2021. november 18., csütörtök

ALAPTÖRVÉNY, ALKOTMÁNY, ALKOTMÁNYOS PUCCS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.11.16.


...Értelmiségünk nagy problémája a jogállami megoldás általuk vélelmezett hiánya.Hogy a NER egy alkotmányos puccs eredménye, ez láthatólag senkit sem zavar, mint ahogy az sem, hogy a joggal vissza is lehet élni.
Nos, azonnal törvénybe kellene iktatni, hogy Orbán Magyarországa nem jogállam.
Ehhez nem kell kétharmad, ezt remek jogászaink már képesek lennének cizellálni, és ez szerintem nem is egy rettenetesen nehéz feladat.
Ajánlom az érdeklődők figyelmébe Fleck Zoltán véleményét, melyet nem ártana lefordítani a celebek fogyasztóinak nyelvére is, hadd értsék, milyen is egy jogállam.
A jogállam ugyanis nem azt jelenti, hogy mindenre alkotunk jogszabálynak kinéző szövegeket, mert ilyen alapon a rablógyilkosság jogszerűségét is törvénybe lehetne iktatni, nem kerülhetett volna sor a nürnbergi perre, Sztálin ma is Budapest díszpolgára lehetne és Szálasinak is szobrot kellene állítani, jelzem erre lenne is igény.
És talán az sem véletlen, hogy az Alaptörvényben a kizárólagos hatalomra törekvésnek nincs szankciója.

Az első feladat a valóságos hatalom megragadása kell legyen.
Ez természetesen nem menne bizonyos fajta erőszak, vagy inkább erő-érvényesítés nélkül.
Átmenetileg egy-két kivétellel nem kellene az intézményeket piszkálni, új intézményeket kell létrehozni mellettük, például az ügyészség mellé egy olyan hivatalt, mely az egyeduralmi törekvések kivizsgálását, a NER gazdasági visszaéléseit vizsgálja, jogosítványai pedig megegyeznek egy ügyészi szervezet jogosítványaival,
És azonnal csatlakozni kell az európai ügyészséghez.
Néhány kulcsfigurát azonnal őrizetbe kell venni, meggyanúsítva a 2006-os puccskísérlet megszervezésével, vezetésével, az érintettek magánvagyonát azonnal zárolni kell, a potenciális zavarkeltők - futball-huligánok, paramilitáris szélsőjobboldali szervezetek, Betyársereg, stb. - vezetőit azonnal szoros felügyelet alá kell helyezni.
Az erőszakszervezetek, a közszolgálati médiumok élére új vezetőket kell kinevezni, a különféle bebetonozott pozíciók birtoklóit azonnal el kell távolítani posztjukról, gondoskodva az általuk vezetett intézmények működésének folyamatosságáról.
Csúnya dolog lenne, de tiszta lappal kellene indulni, nem finnyáskodva, nem túljogászkodva a dolgot, hiszen a jog jelenleg Orbán joga, mindenki másra a Miranda-formula első passzusa vonatkozik - joga van hallgatni....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.