2021. november 18., csütörtök

KOMOLY GONDOK VANNAK A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS KORAI KEZELÉSÉVEL

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.11.18.


„Drámai a járványhelyzet, a kormány pedig gyorsan elkezdte emlegetni a Favipiravirt, mint valami csodaszert, ha már mást nem igen tesz” – mondta Pusztai Erzsébet, aki szerint ez propagandacélokat szolgál. Az egészségügyi szakértő szerint a fertőzés korai észlelésében komoly problémák vannak, és gond az is, hogy a háziorvosok a járvány majdnem két évvel ezelőtti kitörése óta még mindig nem kaptak egyértelmű instrukciókat a mielőbbi kezeléshez. Ő maga egyébként hisz az Ivermectinben, s a félreértések elkerülése végett hangsúlyozza, hogy az nem az oltás helyett van, éppen, hogy a védettség kialakulásáig érdemes szedni – ő maga is ezt tette.


A minap került fel a koronavirus.gov.hu honlapra az a közlemény, amely felhívja a figyelmet a Favipiravir gyógyszerre, amely az újonnan fertőzöttek számára lehet fontos, mivel – írják – nagyban segíti az otthoni gyógyulást. A gyógyszer a tapasztalatok szerint jó eséllyel megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását és ezzel a kórházba kerülést. A Favipiravirt a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló, enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére, és ingyenesen kiváltható a gyógyszertárakban. Magyarországon eddig 167 392 doboz Favipiravirt használtak fel. Ehhez a készletet a kezdetben kínai és japán beszerzésekből biztosították, de ma már itthon is gyártják.

Csodaszer lenne a Favipiravír, amit egyébként már az idén, év eleje óta használnak? Esetleg azért irányul rá most a kormányzati figyelem, mert itthon is gyártják és egy lobbi állt fel mögötte? Pusztai Erzsébetet kérdeztük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.