2021. november 19., péntek

AUSZTRIA BEZÁR, DE AZ EGÉSZ RÉGIÓBAN EGYRE ROSSZABB A JÁRVÁNYHELYZET

G7.HU
Szerző: HAJDU MIKLÓS
2021.11.19.


Az elmúlt héten tovább rosszabbodott a járványhelyzet a visegrádi régióban, a fertőzöttek számának hétnapos mozgóátlaga minden országban meredeken emelkedett. Igaz, nem tartozik az országcsoporthoz Ausztria, a szomszédos ország példája mégis figyelemreméltó: az osztrák esetszám már közel kétszerese a nagyjából egy éve regisztrált csúcsnak, így a szövetségi kancellár a teljes lezárás és a védőoltások kötelezővé tétele mellett döntött.

A halálozási adatok alapján ugyanakkor némi meglepetésre is okot adhat az oltott és oltatlan lakosságot egyaránt érintő szigorú osztrák intézkedés. E mutató hétnapos mozgóátlaga tavaly karácsony előtt futott fel az eddigi legmagasabb szintre, aminek mostanában a harmadát regisztrálták az osztrák hatóságok. Ehhez képest Magyarországon a halálozási adat mostanra a tavaszi rekord ötven százalékáig emelkedett, és Szlovákiában is hasonlóan aránylik a mostani statisztika a korábbi csúcshoz. Csehországban és Lengyelországban egyelőre kedvezőbb a helyzet ebből a szempontból.

Az oltakozás ütemét nézve Csehországban érzékelhető némi javulás a régióban. Érdemes megfigyelni továbbá az uniós átlagtól szintén elmaradó Ausztria görbéjét is, amely szintén valamelyest meredekebbé vált a közelmúltban. Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában a teljes oltási soron átesettek aránya azonban továbbra is csak apró lépésekben növekszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.