2021. november 19., péntek

MEGJÖTT A DELTA PLUSZ! MI AZ A DELTA PLUSZ?

TELEX
Szerző: BOLCSÓ DÁNIEL
2021.11.19.



„A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta variáns dominál Magyarországon, hazánkban is. Sőt, delta plusz variánst is tudtunk már kimutatni”


mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos, mintegy mellékesen bejelentve a delta plusz megérkezését egy szerdai videóban, amelyben a jövő heti oltási akcióhét felvezetéseként a védőoltások fontosságáról beszélt.

De mi az a delta plusz, mit kell róla tudni, mennyire veszélyes, és miért érdekes egyáltalán ez az egész? Előfordulhat-e, hogy már eddig is terjedt az országban? Ebben a gyorstalpalóban röviden végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat.

Már megint egy mutáns?!

Igen, hiszen a világjárványt okozó koronavírus – más vírusokhoz hasonlóan – folyamatosan mutálódik, ezzel újabb és újabb variánsok jönnek létre. A legtöbbjük nem érdemel különösebb figyelmet, de némelyik egy-egy új mutációval olyan tulajdonságokra tesz szert, amelyekkel nagyot lendíthet a járványon, illetve nehezítheti a védekezést. Ilyen volt a tavaszi harmadik hullámot okozó alfa (leánykori nevén brit) variáns, illetve a világszerte a negyedik hullámot tüzelő delta.

Arról, hogy hogyan és miért alakulnak ki új variánsok, és mit lehet ez ellen tenni, ebből a korábbi videónkból tudhat meg minden fontosat:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.