2021. november 21., vasárnap

BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ SZERINT A VÍRUS KIIRTHATATLAN, ÉS MEGLEHET, HOGY AKÁR FÉLÉVENTE BE KELL OLTATNI MAGUNKAT

NÉPSZAVA.HU
Szerző: nepszava.hu
2021.11.21.


A világhírű, székelyföldi születésű fizikus szerint a koronavírus elleni vakcinák nem tökéletesek, de az oltatlanok valóban életveszélyben vannak.


Tudni kell, hogy a társadalomban mindig is jelen lesz ez a vírus, kiirtani nem lehet, de ha megfelelő immunitás épül ki a népességben, akkor irrelevánssá válik a jelenléte. Ehhez azonban elképzelhető, hogy a következő időszakban félévente oltáshoz kell folyamodnunk. Senki nem látja még a végét, még mi sem tudunk jósolni ebben a kérdésben – számolt be a Székelyhon.ro arról, mit mondott Barabási Albert-László fizikus egy újságíróknak szervezett szombati székelyföldi fórumon. 

A csíkkarcfalvi születésű, Bostonban élő magyar hálózatkutató hazalátogatásakor Csíkszereda alpolgármestere, Sógor Enikő meghívására beszélt a koronavírus-járványról és a védőoltás szükségességéről. Barabási megdöbbent a székelyföldi megyék alacsony, 30 százalékos átoltottsági arányán, s leszögezte:

„Kutatóként mindig tudtuk, hogy lesz majd egy ilyen járvány. Csak a méretét, az időpontját és az elhalálozási rátáját nem tudtuk meghatározni.”

Mint mondta, a Northeastern Egyetem Komplex Hálózati Kutatóközpontjában már a járvány berobbanása előtt azt jósolták, hogy nagy baj lesz ebből a vírusból. A magyar fizikus, a központ alapítója laborjában 6000 orvosságot teszteltek majom, majd emberi sejtekben a koronavírus elleni megfelelő gyógyszer kifejlesztése érdekében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.