2021. november 21., vasárnap

ANTAL ATTILA: NEM ARRA KELLENE JÁTSZANI, KI HÚZZA ELŐBB FÉLRE A KORMÁNYT (2.RÉSZ)

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.11.20.


Antal Attila: az emberek belefáradnak a folyamatos gyűlölködésbe (1. rész)

A Fidesz ellenségképzése, gyűlöletpolitikai kommunikációja nagyon irreális irányba kezd elmenni, mindenáron bizonyítani akarja, hogy kormányozhatatlan lesz az ország, ha az ellenzék nyer jövőre – nyilatkozta Antal Attila a cikk első részében. A politológussal most arról beszélgettünk, mit tehet az ellenzék. Szerinte két nagyon nehéz feladatot kell megoldania: kialakítani egy saját koncepciót, és nem elidegeníteni minden tekintetben a másik tábort. Bár nehéz a másik helyett is okosnak lenni, de a politikai hátországok között azért lehetne ilyen típusú diskurzusokat folytatni. Antal Attila abban bízik, Orbán nem akar olyan játékot játszani, hogy „ki húzza előbb félre a kormányt”, az ellenzék, vagy ő. Nagyon helytelen lenne, egyáltalán nem jó forgatókönyv.

Ön szerint lenne olyan a holdudvarban, akinek a léte és a jóléte Orbántól függ, a Fidesz vezető embere, és „dezertálna”?

Ez nyilván függ attól, hogy milyen a mostani mentális állapota a Fidesznek, és főképp a miniszterelnöknek. Ha ő ezeket az embereket össze tudja tartani úgy, ahogy eddig összetartotta, van hozzá mentális kapacitása, akkor ez valószínűleg nem fog menni. Azért nem, mert olyan erős szálak és gazdasági potenciál van az ő oldalán, amelyekkel ha nem is mostanra, de ’22 utánra jelentős dolgokat tud ígérni. Ezzel pedig a mostani status quot fenn tudja tartani. Ugyanakkor szerintem a status quonál is fontosabb, hogy az Orbán alatti perspektívikus politikusok és a gazdasági vezetők látják-e benne azt, hogy tovább viszi a lendületet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.