2021. november 12., péntek

HÍRT CSINÁLNAK A PIROSKA ÉS A FARKASBÓL IS

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.11.12.


Óva int mindenkit Polyák Gábor, az ELTE BTK Média és Kommunikációs Tanszék oktatója attól, hogy tökéletes gépezetnek lássa akár az állami médiát, akár a Fidesz egész kommunikációs rendszerét. Azt mondja, ez nem egy hiba nélkül működő, és minden elemében jól koordinált rendszer, vannak benne buta emberek és meggondolatlan lépések, amik adott esetben visszaütnek. Minderről annak kapcsán beszéltünk, hogy a Kossuth Rádió elismerte, hazudott Dobrev Klára ügyében. Polyák Gábor szerint azonban hiába hangzik el a helyreigazító közlemény, ami egy olyan megosztott országban, olyan polarizált társadalomban, mint a miénk egyszer belekerül a fejekbe, az egészen biztos, hogy onnan többé már nem söpörhető ki.


Elismerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) tartozó Kossuth Rádió, hogy valótlanságot állított október 26-án, amikor tényként kezelte az Elk*rtuk című Gyurcsány-ellenes politikai krimi egyik narratíváját. November 10-én a Kossuth Rádióban a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban a következő helyreigazítást olvasták be: „2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában.” Ezzel minden rendben is van?

– Ez mindenféle jogi eszköz gyengeségét megmutatja. Egyrészt jogilag is tovább lehetne vinni az ügyet, ha Dobrev Klára úgy döntene, hogy más jogi eljárásokat is igénybe vesz, akár jó hírnév megsértése, akár rágalmazás címén, ezt megtehetné. Ez a helyreigazítás nem zárja ki a további eljárások megindítását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.