2021. november 19., péntek

LASSAN BÚCSÚZHATUNK A PFIZERTŐL - AZ UTOLSÓ ELŐTTI SZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZHETETT MAGYARORSZÁGRA

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2021.11.16.


A héten újabb, több mint 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez már a 48. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége meghaladja a 10,6 millió adagot - derül ki a Pfizer közleményéből.


A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig akár 3 milliárd adag COVID-19 vakcinát gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 2,6 milliárd adag oltóanyagot juttattak el a világ több mint 152 országába vagy területére.

Magyarország vonatkozásában a Pfizer tíz hónapja szállítja heti rendszerességgel a COVID-19 elleni védekezést támogató vakcináját az oltópontokra.

- Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag,

- a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag,

- a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A fenti számok azért is érdekesek, mivel a Pfizerrel kötött szerződés értelmében a vállalat összesen 10,874 millió adag vakcinát szállít le Magyarországra, ebből a mostani közlemény szerint már teljesült több mint 10,6 millió.

MIVEL A CÉG HETI SZINTEN 240 EZER KÖRÜLI ADAGOT SZÁLLÍT LE, VÉLHETŐEN A JÖVŐ HETI LESZ AZ UTOLSÓ PFIZER-SZÁLLÍTMÁNY MAGYARORSZÁGRA, A KORMÁNY UGYANIS NEM KÖTÖTT ÚJ SZERZŐDÉST A JÖVŐ ÉVI SZÁLLÍTÁSOKRA...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.