2021. november 24., szerda

RENDKÍVÜLI KAMATEMELÉST VALÓSZÍNŰSÍT BOD PÉTER ÁKOS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.11.23.


„Ami jelen pillanatban a forinton segíthet – s lehet, mire ez a beszélgetés cikként megjelenik, már be is következett – az egy rendkívüli kamatemelés, ami jelezné, hogy a Magyar Nemzeti Bank figyeli és elemzi a helyzetet” – mondta portálunk megkeresésére Bod Péter Ákos. A korábbi jegybankelnököt a forint mélyrepülésének okairól és arról kérdeztük, milyen mozgástere van a jegybanknak. Kedden délben az euró-forint árfolyam 371,23 volt. Bod valószínűsítette, hogy a jegybank meglépi a rendkívüli kamatemelést, ám ennél pontosabb prognózist nem adott, mondván: „miután nem ismerem a pontos adatokat, az emelés mértékéről, időzítéséről nem tudok semmit mondani”.


Hétfőn késő este – folyamatos gyengülés után – a forint új történelmi mélységbe zuhant az euróval szemben, 370,25 forinton jegyezték. Ennél sikerült még tovább gyengülnie kedden délelőtt, 371,23-ra. A dollár jegyzése 329,74 forintra emelkedett (ami elmarad a tavaly áprilisi történelmi csúcstól).

Napról-napra gyengül a forint, kérdés, miért. Bod Péter Ákost kértük arra, hogy közérthetően magyarázza el a folyamatokat, amiknek az eredményét kénytelenek vagyunk elszenvedni. A korábbi jegybankelnök három fő okra vezeti vissza azt, ami ezekben a napokban, órákban történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.