2021. december 3., péntek

HATALMAS ÜZLETEK, FURCSA ÁRAZÁSOK, AVAGY MIT KERESHET A MAGYAR TÁVKÖZLÉSBEN EGY NÉMET HADICÉG?

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.12.03.


Szinte felfoghatatlan számokkal, tranzakciós menetrenddel, finanszírozási igénnyel dobálózik a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG-cégcsoport. A társaság – tőzsdei céghez méltóan – derekasan kommunikál is közben, de vajon minden kártyát látunk már az asztalon?


Van a Budapesti Értéktőzsdén egy informatikai, majd egyre inkább távközlési cég, a 4iG Nyrt. A cég méreteit a pontos számok helyett talán kis kerekítésekkel tudjuk a legjobban érzékeltetni:

- a cégnek van majdnem százmillió részvénye,

- egy részvény majdnem ezer forintot ér,

- a cégcsoportot a piac így majdnem százmilliárd forintra értékeli.

Ez sem semmi, de a cég nagy tervekkel rendelkezik, dicséretére váljon, hogy erről egy elég jó összefoglalót mutatott be nemrégiben a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Itt kiderül, hogy a csoport jelenlegi méretét messze felülmúló tervekkel rendelkezik, például brutális árért, 232 milliárd forintért megveszi a Digi-csoportot, illetve 350 milliárd forintnyi kötvényt bocsátana ki, megemelné az alaptőkéjét is. Mindezt azért, mert valami egészen elképesztő méretű és rendkívül összetett távközlési, informatikai, űrkutatási és katonai dealsorozat és csoportépítés formálódik. Ezzel már mi is részletesen foglalkoztunk, például itt és itt, most pedig a G7 írt erről egy cikket, egyben jelezte, hogy az írásnak folytatása is lesz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.