2021. december 16., csütörtök

INDUL AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉS: KARÁCSONY ÁTVETTE A NÉPSZAVAZÁSHOZ KIÍRÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ÍVEKET

NÉPSZAVA
Szerző: MTI-NÉPSZAVA
2021.12.15.


Megkezdődik az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a főpolgármester, miután átvette az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő íveket.

Karácsony Gergely az NVI előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az aláírásgyűjtés megkezdésével eljött az ideje annak is, hogy az "előválasztás sikere után újra ott legyünk az emberek között, újra ott legyünk az utcákon, hogy újra beszélgessünk Magyarország legfontosabb ügyeiről és vigyük tovább a változást".

"Előválasztás, népszavazás és kormányváltás. Ez az a menetrend, amit kínálunk a változást akaró embereknek és mindenki másnak Magyarországon" - foglalta össze a politikus.

Felidézte: még a nyáron öt kérdésben nyújtott be népszavazási kérdéseket, és végül két kérdésben kezdődhet meg az aláírásgyűjtés. Úgy fogalmazott, hogy az általa benyújtott népszavazási kérdésekkel alternatívát kívánt nyújtani: "egyfelől ott van a Fidesz kamunépszavazása, ami csak arra alkalmas, hogy félrevezesse az embereket, gyűlöletet keltsen és elterelje a figyelmet a valódi társadalmi kérdésekről". Karácsony Gergely szerint a céljuk, hogy minél előbb összegyűljön az a 200 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy az álláskeresési támogatás kilenc hónapra emeléséről és a "Fudan-törvény" hatályon kívül helyezéséről is lehessen szavazni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.