2021. december 1., szerda

MAGYAR GYÖRGY: A RENDELETI KORMÁNYZÁS ADTA VISSZAÉLÉS LEHETŐSÉGEI NYITVA ÁLLNAK

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2021.12.01.


Az egész népszavazással – jogászként nézve – az a probléma, hogy nem kell olyan ügyben népszavaztatni, amiben az országgyűlés már törvényt alkotott. Az egésznek csak propagandisztikus jelentőséget tulajdonítok, másrészről azonban képes befolyásolni a választást, vagy az azon való részvételt – mondta a KlikkFm Politikai Nagyító című műsorában Magyar György ügyvéd. Hozzátette, szerinte ez az egész l’art pour l’art indul, „nincs jogkövetkezménye, mert a népszavazásnak az az alapvetése: kikérjük a nép véleményét bizonyos ügyekben, hogy az országgyűlés alkosson-e törvényt azokban a kérdéskörökben, amikben a népszavazáson résztvevők többsége igent mond.”


Miért kérdezzem meg a népet, amiben már állást foglaltunk és született jogszabály – tette fel a kérdést a kormány fejével gondolkodva Magyar György.

„Látszik, hogy ennek nincs más értelme, mint hogy tematizáljon, hogy az emberek figyelmét lekössék és figyelmen kívül maradjanak egyéb, jogállamiságot sértő magatartások, amiket Brüsszeltől kezdve, nagyon sokan kifogásolnak. Nagyon helyesen cselekedett az ellenzék, hogy ehhez a bohózathoz nem asszisztált és nem vett részt ennek a szavazásán.”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.