2021. december 1., szerda

TÖRVÉNYES JOGTALANSÁG 3

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2021.12.01.


Ez már tényleg valószínűtlen. Tegnap megint sikerült még mélyebbre taposni a sárba az ellenzéki „együttműködést”. Ki tudja, miért, meghívtak az ATV-be két figurát, akikkel Rónai Egon meg akarta beszélni Fleck Zoltán tiszta és világos eszmefuttatását az esetleges ellenzéki győzelem után következő, azonnal szükséges jogi lépésekről. Nem sikerült rájönnöm, miért kell ezt megbeszélni, és ha mégis, miért nem Fleck Zoltánnal és egy gondosan megválasztott opponenssel, ha izgalmas vitát is akarnak a témából, de nem kell nekem mindent értenem, gondoltam, meghallgatom ezeket a meghívottakat. Az egyiket már ismertem. A funkcióját sosem sikerült tisztán látnom, úgy vélem, ezt az állkapocsvirtuózt azért hívják, mert olyan érdekesen koreografálja a kiejtett hangokat, főképp a különféle spiránsokat. Engem történetesen nem nagyon érdekel az effajta beszédmód, inkább kicsit bosszant, miért nem tanították meg gyerekkorában a kevesebb energiát fogyasztó hangképzésre, dehát ez végülis az ő baja, csak a tévénézőt nem kellene idegesíteni ilyesmikkel. A másik kitüremkedés mindjárt egy olyan prepotens mondattal nyitott, amivel azonnal fölkergette a vérnyomásomat. Türelemre intettem magam, leginkább azért, mert szinte bizonyos voltam benne, nem jól értettem, az nem létezik, hogy egy fityfiritty csípőből akar tüzelni valakire, akinek a szellemi színvonaláig föl sem lát, akinek a teljesítménye arra kellene, hogy késztesse, legalább engedelmet kérjen megszólalni.

Egyszóval fölényeskedtek. Kettő darab szóra sem érdemes, a létét semmivel igazolni nem tudó alak nekiállt felsorolni különféle mondatokat, amik remélhetőleg valamilyen szövegből származnak (ennyit azért megengedhetünk), csak éppen semmi közük nincs a tárgyalandó témához. A lényege ennek a verbális csapkodásnak az volt, hogy az ellenzék az égvilágon semmit nem tehet, mert a jelenlegi jogrendszer egy annyira tökéletes konstrukció, ami lehetetlenné tesz minden lépést. A kártékony ostobaságnak ez a mértéke megdöbbentett. Annyira, hogy még most is inkább csak visszanyúlok egy néhány hónappal ezelőtti bejegyzésemhez, onnan kiveszek egy-két mondatot, nincs elegendő munícióm ahhoz, hogy újat mondjak, vagy legalább azt alaposabban elmagyarázzam.

Egy törvénytelenség eltörléséhez nem szükséges kétharmados többség. A bíróságok nem kétharmados többséggel működnek, amikor bűnözőket ítélnek el, mely bűnözők törvényt szegtek. A nürnbergi perekben ítélkezőknek semmiféle kétharmados többségre nem volt szükségük, hogy elítéljék a náci bűnösöket, akiket a mi regnáló náciainktól csak nagyságrendileg lehet megkülönböztetni. Az esetleg nyerő ellenzék nem ugyanazt, nem is hasonlót tesz, mikor eltörli a jelen rendszert, csak helyreállítja az ország törvényes működését. Azaz, hogy a nyilatkozók szellemi színvonalához fogható mélységekben élőknek is el tudják magyarázni, akik ezt itt olvassák: az esetleg nyertes ellenzék nem ugyanazt teszi, amit a jelenlegi kormánypárt tett, vagyis nem hasonló módszert alkalmaz, hanem a kiiktatott, aljas módszerekkel eltorzított törvényeket fordítja vissza törvényesre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.