2021. december 18., szombat

MELLÁR TAMÁS: TOVÁBB TRÜKKÖZNEK A KÖLTSÉGVETÉSSEL

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.12.18.


„Ez egy teljes agyrém” ezekkel a szavakkal illette Mellár Tamás a kormány legújabb húzását, miszerint már közvetlenül a tavaszi országgyűlési választások után be kívánja nyújtani a 2023-as központi költségvetés tervezetét, amit aztán júniusban már el is fogadtatnának. Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ez „egyértelműen megmutatja, hogy Orbán nem veszi komolyan a költségvetést, csak csináltat valamit, majd utána szabadon, kénye-kedve szerint úgy csoportosít át, ahogy csak akarja”. Ha az ellenzék győz, visszaállnak arra, hogy szeptemberben nyújtják be a következő évi költségvetés tervezetét.


A 24.hu vette észre, hogy az országgyűlés 2022-es, júniusig tartó tavaszi ülésszakára vonatkozó – most benyújtott – törvényalkotási programjában szerepel a 2023-as központi költségvetés és a költségvetést megalapozó törvény. Mint a portál írja: kiderült, hogy a kormány tervei szerint a Pénzügyminisztérium közvetlenül a 2022-es országgyűlési választás után, májusban benyújtja ezeket, majd júniusban már el is fogadtatnák.

Habár Orbánék már évek óta az év első felében készítik el és fogadtatják el a következő év költségvetését, de 2022 azért mégiscsak választási év lesz, ráadásul egy rekordokat döntögetően nagy államháztartási hiányt felhalmozott évet követő esztendő, amelynek az idén elfogadott költségvetése is ezer sebből fog vérezni. Ez több, mint kétségessé teszi a tervezés alapjait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.