2021. december 19., vasárnap

KILÓRA, MINT A KACSÁT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.12.16.


Nem mondanám az évezred legszínvonalasabb kommunikációs húzásának Orbán ötletét, de kétségkívül működőképes.
Boríts rá a választóra egy vödör pénzt, kapjanak egy szendvicset a legéhesebbek, térden állva fogják csókolgatni a Nagy Don bánatos seggét.
Meg kell venni az elvhű és szabadságszerető magyar népet, kilóra, mint a kacsát...
Aztán kell még egy kisebb ígéretcunami, melynek teljesülését a Gondos Gazda a távoli, ködös jövőbe tolja ki, kell némi hivatkozás a nemzeti önérzetre, kell nyomtatni néhányezer székely-igazolványt, mibe kerülhet?
Mire a románok beárazzák, túl leszünk a választásokon, és bár lehet, majd a száz év előtti történelmi példán okulva odahuzigálhatjuk a vasúti személykocsikat a Kőbánya-Kispesti vasútállomásra, hogy legyen lakása a románok által seggberúgott büszke székelyeknek, akiket persze majd etethetünk-itathatunk is, de legalább lesz munkaerő az országban, ha kevésnek bizonyulna az Orbán által beszállított vendégmunkás népség.
Mindenesetre a magyar néplélek legjobb ismerőjének a Gazda tűnik, míg az ellenzék már megint olyan szegény, hogy még igérni sem tud.
Egyébként sem tud kommunikálni, be van oltva ez ellen egy olyan világban, mely leginkább a kommunikációs versenyről szól, ahol az fog nyerni, aki jobban tud riogatni, akinek jobban elhiszi az ígéreteit Julis néni, mert Julis néni sok van, ellenben szabadságvágyó liberális polgár hozzájuk képest kevés, emellett az összes Julis néni egyet akar: több pénzt, addig a jóllakott középosztálybeli Júliák ahányan vannak, annyiféle elképzeléssel indulnak a harcba.
Ha a jelöltjük nem azt mondja, amit hallani szeretnének, akkor durcásak lesznek, és bejelentik, hogy őket nem érdekli a politika, el se mennek választani, mert valamilyen ködös elképzelés folytán azt hiszik, hogy nekik miniszterelnököt kell választani, jóllehet nekik egyéni jelölteket és az ellenzéki pártlistát kellene választaniuk, aztán a miniszterelnököt megválasztja majd a Parlament.
Közben a miniszterelnök-jelöltük meg buzgón roadshowzik a világban, arról beszél szertefele, hogy mi a nem jó, meg mit nem kellene, meg valamiféle elmagányosodott jobboldali réteget emleget, mely alig várja, hogy mögé álljon, merthogy ő jobboldali, ami legyen így - de nem így lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.