2021. december 9., csütörtök

RÁADÁS: SZABÓ ISTVÁN A NAPFÉNY ÍZE CÍMŰ FILMJE

YOUTUBE
Szerző: SZABÓ ISTVÁN
2021.01.27.



Egy család, és egy évszázad krónikája az Oscar-díjas rendező, Szabó István filmje. Sonnenschein Manó tizenkét évesen, gyerekként jön a fővárosba az apja gyógylikőr receptjével, és ezzel alapozza meg a család vagyonát. Fia már állami hivatalt tölt be, bíró, majd főbíró lesz. Vali, a felesége két fiút szül neki, de házasságuk tönkremegy. Ádám fiuk sikeres sportoló lesz, ám olimpiai bajnoki címe sem menti meg a II. Világháború alatti üldöztetéstől, és a megalázó haláltól. Ádám fia Iván, aki túl éli a holokausztot rendőr lesz a személyi kultusz éveiben, de kiábrándul a kommunista államrendből?

A film főszerepeit olyan világsztárok játsszák mint Ralph Fiennes (Harry Potter..., 007-James Bond filmek, Az angol beteg, Schindler listája), Jennifer Ehle (Büszkeség és balítélet, A hamisító) és Rachel Weisz (A múmia, Egy fiúról, A Bourne hagyaték, Ifjúság).

A film három Európa Filmdíjat nyert: a forgatókönyvírókat, Szabó Istvánt és Israel Horowitzot, a főszereplő Ralph Fiennes-t és Koltai Lajos operatőrt jutalmazták

Bemutató dátuma: 2000. január 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.