2021. december 9., csütörtök

VAN NÉHÁNY CSAVAR AZ 5–11 ÉVES GYEREKEK OLTÁSI REGISZTRÁCIÓJÁNÁL

TELEX
Szerző: BARNÓCZKI BRIGITTA
2021.12.08.


Szerda reggeltől lehet regisztrálni a legkisebbeket, vagyis az 5–11 éves gyerekeket koronavírus elleni oltásra, ezért a Telex több munkatársa is azzal indította a napot, hogy megnézze, hogyan kell a gyerekeket regisztrálni. Többen úgy gondoltuk, elég a gyerek tajszámát és egyéb adatait beírni az EESZT felületén, de innen visszapattantunk, a rendszer azt a választ adta, hogy nem vagyunk jogosultak a regisztrációra.

A koronavírusról tájékoztató központi telefonszámon keresztül viszont megtudtuk, pontosan hogy kell regisztrálni a gyerekeket. Ezek alapján a regisztráció menete a következő:

Első lépéseként a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy érvényes, de oltási regisztrációhoz korábban még nem használt emailcímmel kell regisztrálni a gyermeket a rendszerben. Erre válaszértesítés nem fog érkezni sem most, sem később, nem érdemes várni rá.

A regisztráció ezen a ponton kettéválik, a szülő választhat, hogy oltóponton szeretné beoltatni a gyerekét, vagy a gyermekorvosnál. 

Ha az oltópontot választja, akkor négy-öt nappal az emailes regisztráció után kell felkeresni az EESZT oldalát, ahol a felnőttek oltásáról már ismert https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon lehet időpontot foglalni. A rendszerben ugyanúgy megye és város szerint lehet oltópontot és időpontot választani, mint a felnőttek oltásánál.

Egyszerre csak egy gyereket lehet regisztrálni az EESZT-ben, tehát a testvéreket is egyesével szükséges, nem lehet „csomagban”, több gyereknek egyszerre, egymást követő időpontokat lefoglalni.

Az 5–11 évesek oltásába a házi gyermekorvosok is bekapcsolódnak, erről ők a hét elején körlevélben kaptak tájékoztatást. 

Aki a gyerekorvosnál szeretné oltatni a gyerekét, annak is kell regisztrálni a vakcina.gov.hu oldalon, de a gyermekorvos fog időpontot adni az oltásra, az EESZT-ben nem kell regisztrálni a gyermeket. A gyermekorvosok a hét elején kaptak körlevelet, hogy mérjék fel az igényeket a praxisaikban, és ez alapján osszák be a gyerekeket az oltásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.