2021. december 2., csütörtök

TIPPEK AZ AUTÓ TÉLRE FELKÉSZÍTÉSÉHEZ - ÖSSZESZEDTÉK, MIK LEHETNEK FONTOSAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.02.


Az autósok fele csak eseti módon téliesíti autóját – derült ki egy felmérésből. Az előrejelzések szerint pedig most már nem csak dátum szerint, hanem valójában is jön a tél. Fontos tehát a gumicsere, de például a téli szélvédőmosó betöltése is.


A megkérdezett autósok közel fele (46 százalék) még eseti módon téliesít, csak akkor foglalkozik a teendőkkel, amikor az első hidegeket jelzik a meteorológusok – tette közzé reprezentatív kutatása alapján a Mol. A társaság összefoglalta, hogy a többségnek mit jelent a téli felkészülés: gumicsere, téli szélvédőmosó, jégkaparó és más téli segédeszközök bekészítése a kocsiba.

A Mol kutatása szerint az autósok közel harmada 30-60 percet tölt a kocsi téli felkészítésével, 20 százalékuk még ennyit sem, felük viszont egy óránál is többet. Nem mellékes viszont, hogy végeredményként az jött ki, hogy a magyar autósok 96 százaléka számára fontos a gépjármű felkészítése a télre. A válaszadók negyede hóláncot is tart autójában, jégkaparót szinte mindenki, míg hóseprű és folyékony jégoldó az autósok közel háromnegyedénél található.

Más érdekességet is kiderített a Mol. Az autójukat rendszeresen használók 79 százaléka ül télen is ugyanannyit autóba, mint a többi évszakban. Igaz, változtatnak vezetési szokásaikon vagy napi rutinjaikon: 40 százalék ebben az időszakban gyakrabban ellenőrzi a folyadékszinteket, és 94 százalék tölt téli ablakmosót a tartályba. Az alapkiegészítők mellett a páramentesítő kendő és a takaró is gyakori téli extra kellék. Ritkábban tartozik a téli készletbe az indítókábel vagy a pótizzó, illetve a homok és a lapát. Az autósok tizenöt százaléka télen ételt és italt is betáraz az autóba arra az esetre, ha az időjárás viszontagságai miatt az úton maradna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.