2022. január 15., szombat

10 ÉVIG TITKOSAK AZ OPERATÍV TÖRZS DÖNTÉSEI, 6 ÉLELMISZER ÁRÁT BEFAGYASZTOTTA A KORMÁNY - AZ ÁTLÁTSZÓ LAPSZMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.01.14.


444: A kormány befagyasztotta hat alapvető élelmiszer árát


„Hat termék esetében – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej – beavatkozunk az árak alakulásába” – közölte Facebook-videóban Orbán Viktor szerdán. A fenti termékek árát a tavaly október 15-i szintre csökkentik vissza, február elsejétől minden üzletben ezen az áron lehet őket megvásárolni. A csütörtöki kormányinfón aztán bővült a lista, kiderült, hogy rajta van a csirkefarhát is.

Népszava: Már 12,4 milliárdot követel a BKV

Ülésezett a korrupciós ügyeket vizsgáló fővárosi bizottság, az orosz metrókocsi-felújítás volt terítéken. Továbbra sem tudni, miért kellett a „moszkvai kényszerpályát” választani. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója arról biztosított mindenkit, hogy a BKV a kötbér és a rendelkezésre állási átalány egyetlen fillérjéről se fog lemondani. A követelést a most folyó perben vagy peren kívüli alku keretében érvényesítik. A kijelentés különösen bátornak tűnik annak fényében, hogy az MWM lassan két éve alatt a periratokat se volt hajlandó átvenni.

Mfor: Balatoni kúriát vett Tiborcz István sógora a Posta-vezérrel közösen


Még tavaly márciusban szerzett 37,5 százalékos tulajdonrészt egy szálláshelyként üzemelő balatonszőlősi kúriában Tiborcz István sógora, Kelemen Tas. Üzlettársa nem más, mint a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, egyben a Takarékbank Zrt. igazgatóságának tagja. Kelemen Tiborcz István nővérének, Tiborcz Eszternek a férje.

Válasz Online: Szinte az összes tudós felállt, miután a Kásler-féle intézet „einstandolta” az év történelmi kiállítását

Decemberben Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentette az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára időzített, a tervek szerint márciusban nyíló nagyszabású nemzetközi kiállítás kurátorait, és a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézet kezébe helyezte. A váratlan lépés láttán karácsony és újév között mintegy tizenkét történész, régész és levéltáros szakította meg az együttműködést az 506 millió forintból megvalósuló, egy-egy látványosságot többek között a szentpétervári Ermitázsból és a Vatikánból kölcsönző tárlattal.

Hvg.hu: Tíz évre „titkosítják” az operatív törzs minden döntését és dokumentumát

Milliókat érintő járványügyi korlátozásokat és döntéseket hoz, illetve javasol a kormánynak a csaknem két éve működő operatív törzs, ám az, hogy mit mérlegel és mi alapján dönt a testület, legkorábban 2030-ban derülhet ki, mivel az ülések dokumentumai tíz évig nem nyilvánosak. Ez úgy derült ki, hogy a lap közérdekű adatigénylésben kérte az operatív törzs eddigi összes üléséről készült jegyzőkönyv vagy feljegyzés, jelentés kiadását – Lakatos Tibor rendőr dandártábornok, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pedig megtagadta a válaszadást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.