2022. január 15., szombat

LEGYŐZI-E MATOLCSY AZ INFLÁCIÓT?

QUBIT PODCAST
Szerző: DOLLÁRPAPA
2022.01.14.


Miért érezzük sokan, hogy még annál is nagyobb az infláció, mint ahogy a tévében, rádióban mondják, és mi várható 2022-ben? Tardos Gergellyel, Prinz Dániellel és Zsoldos Istvánnal indul a Qubit új, közgazdasági témákkal foglalkozó podcastsorozata, a Dollárpapa


Meddig szaladnak még az árak? Miért érezzük sokan, hogy még annál is nagyobb az infláció, mint ahogy a tévében, rádióban mondják? Miért sújtja jobban a pénzromlás a szegényeket, mint a gazdagokat? Irigyeljük Japánt, ahol inkább esni szoktak az árak? Mire jó az árstabilitás? Hogyan tartja össze a pénz a társadalmakat? Mi köze a covidnak az inflációhoz? Mi fűti most az inflációt? Mitől szálltak el az energiaárak Európában? Valóban az elkapkodott zöldítés miatt, vagy az orosz–amerikai gázháború gyűrűzött be? Mit tehetnek a jegybankok? Miért kergetik az inflációs célt? Jó ötlet a benzinárak és a hitelkamatok befagyasztása? Mit csináljunk a költségvetési hiányunkkal? Mi lenne, ha erősebb lenne a forint? Kell-e nekünk euró? Mi várható 2022-ben?

Most induló, a közgazdaság, a piac és a kapitalizmus problémáival foglalkozó podcastsorozatunk legelső epizódjában Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központjának igazgatója és két állandó szerzőnk, Prinz Dániel, a londoni Institute for Fiscal Studies kutatója és Zsoldos István adattudós, a MOL ex-vezető közgazdásza beszélgetnek a magyar inflációról és féken tartásának esélyeiről. A moderátor Kövesvári Krisztián.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.