2022. január 18., kedd

A KORMÁNY CSENDBEN ELHALASZTOTTA HALOVÁNY ANTIKORRUPCIÓS VÁLLALÁSAINAK TELJESÍTÉSÉT

K-MONITOR
Szerző: tangentonpoli
2022.01.18.


A nem túl ambiciózus vállalások is gondot okoztak a kormánynak, két nappal karácsony előtt módosították a nemzeti korrupcióellenes stratégia számos határidejét.


A korrupcióellenes stratégia megvalósításáról, az azzal kapcsolatos eseményekről elméletileg egy, a kormány által létrehozott központi honlapon lehetne tájékozódni. Bár az elmúlt évekből jó pár dokumentum elérhető, a 2020-2022-es időszak céljainak teljesítésére vonatkozóan semmi információ nincs közzétéve. A honlap “Hírek” rovatában 2020-ra négy hír olvasható a kormányzati szervek korrupcióellenes tevékenységéről, 2021-re pedig csak három. A hírek között konkrét eredmények kevéssé, sokkal inkább antikorrupciós képzések és egyeztetések, valamint az állami szervek vezetőinek önfényezése köszön vissza.

Úgy tűnik, nem csak a kommunikáció, de a munka is akadozott az elmúlt években: Karácsony előtt két nappal, 2021. december 22-én egy kormányülésen úgy módosították a kormányhatározatot, hogy a 2020-2022-es időszakra szóló feladatok nagy részének határidejét 2023-ra tolták ki. Hogy csak a relevánsabb intézkedéseket említsük: Nem sikerült létrehozni a korrupciós kockázatokat rejtő álláshelyek feltérképezését célzó adatbázist, vagy azt az automatizált döntéstámogató rendszert, amely csökkenthetné az ügyintézők beavatkozását adminisztratív döntésekbe. Lényegében a vállalások többségét elhalasztotta kormány:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.