2022. január 15., szombat

AZ ORSZÁGOS DOLGOK FONTOSAK, DE MINDEN HELYBEN DŐL EL

HÍRKLIKK
Szerző: LÁSZLÓ ÁGNES
2022.01.15.


Vegyészeti technikumban végzett, gyárakban és a Zöldértnél dolgozott, mielőtt a maga ura lett. A rendszerváltáskor belépett az MDF-be és szóvivőként, országgyűlési képviselőként vált ismertté. Herényi Károly belekóstolt a jogtudományokba és Havas Henrik médiaiskolájába. Balatonföldváron él immár negyven éve. 2006-ban és 2019-ben is elindult a balatonföldvári polgármesterségét, de a Fidesz-KDNP pártkatonáit nem sikerült legyőznie. Négy lánya, tizenhárom unokája van és mosolypárti. Meggyőződése, hogy nem a választáson fog múlni a változás Magyarországon.


Harminc éven át aktív résztvevője voltál a politikai közéletnek, az MDF egyik vezetőjeként különböző pozíciókban és országgyűlési képviselőként is gyakran megszólaltál, de soha nem beszéltél arról, hogy mi vezetett téged a politikához, hiszen egészen más pályán indultál. Budapesten születtél, vegyipari technikumban érettségiztél, utána jött a Chinoin és Csepeli Hajtómű és Felvonógyár.

Csupa érdekes dolgot csináltam az életemben, a politika pedig azért lett az életem része, mert megváltozott a világ. Felvidékről kitelepített család sarja vagyok, aki az anyatejjel szívta magába, hogy azt a rendszert nem lehet szeretni. Szűk családi, baráti körben, kisebb társaságokban próbáltuk megváltani a világot, ami nagyon jó volt, de amikor a nyolcvanas évek második felében a szabadság szellői kezdtek fújdogálni a Kárpát-medencében, akkor nem lehetett annak ellenállni, meg nem is lett volna helyes. Amikor megnyílt a lehetőség arra, hogy vállalni kell valamit, amit addig nem lehetett, akkor a sötét szobák mélyén, cigarettafüstben mondtuk egymásnak: ki kell lépni a nyilvánosság elé, mert egyébként hiteltelenné válik az előző életünk. Az volt az egyetlen motiváció, hogy tennünk kell, mert a dolgok mindig attól mennek, ha teszünk is értük valamit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.