2022. január 15., szombat

HOGYAN ÉPÜLT UNIÓS PÉNZBŐL SZEGREGÁTUM NYÍREGYHÁZÁN? | TELEPJÁRÓ #1

PARTIZÁN
Szerző: Partizán
2022.01.15.



A szegregáció csökkentése helyett Magyarország egyik legnagyobb roma telepét hozták létre uniós forrásból Nyíregyházán. Nyíregyháza Keleti lakónegyedében nagy reményekkel indult pár éve a teleprehabilitációs uniós program. A folytatás azonban sokak számára inkább rémálomszerűen alakult. A lerombolt házakból kiköltöztetett családoknak adott cserelakások műszaki színvonala ugyanis sok esetben inkább visszalépést eredményezett. A penészes, omladozó vakolat miatt folyamatosak a légúti megbetegedések a gyerekek és az idősek körében, van, akinek kézmosásra is kicsi mosdótál jelenti a fürdőszobát.
Ráadásul az egyébként a lakhatási szegregáció csökkentésére hivatott milliárdos költségvetésű projekt végül azt eredményezte, hogy Magyarország egyik legnagyobb roma szegregátuma jött létre Nyíregyházán. Az Európai Bizottság most eddig példátlan módon azt közölte, így a program nem támogatható. A Telepjáró első adásának vendégei:
Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesülete elnöke Ürmös Andor, független európai uniós szakértő Muhi Erika ügyvéd Béres Tibor, az Autonómia Alapítvány munkatársa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.