2022. január 26., szerda

GYURCSÁNY TISZTELETBEN TARTATNÁ AZ EMBERI JOGOKAT AZ ELLENZÉKI KAMPÁNYBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.01.25.


Megtörtént, amit már régóta vár a demokratikus közvélemény elvszerűbb része, megszólalt a legnagyobb ellenzéki párt (amely nem mellesleg baloldali liberális értékeket vall) elnöke, és elkezdte az ellenzéki politikusok, szavazók és támogatók “nevelését”, hogy legalább ők tartsák tiszteletben azokat az emberi jogokat, amelyekért állítólag harcolnak. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, a Facebook oldalán elítélte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter magánéletével, az “Ördög ügyvédje” által lebegtetett homoszexuális kapcsolataival kampányoljon az ellenzék, s ezzel irányt is mutatott.

Ez a kiállás ugyanaz, amit Donáth Anna, a Momentum elnöke Márki-Zay Péter kampányával kapcsolatban úgy fogalmazott meg, hogy “én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna”, s “csak azért, mert a Fidesz lemegy kutyába, az ellenzéknek nem kell”. Mindkét megnyilvánulás arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbánt és a Fideszt nem saját fegyverével kell legyőzni, hanem annak ellenkezőjével. A liberális demokraták nem válhatnak olyanokká, mint Orbán és a Fidesz, mert akkor elveszítenek mindent, ami különbbé teszi őket, s amiért harcolnak.

A cél nem szentesíti az eszközt. Ezt jegyezze meg minden demokrata, ellenkező esetben nincs helye a demokraták között. Gyurcsány tapintatosan olyan témához kapcsolódva foglalt állást ebben az égető kérdésben, amely nem Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt – rendkívül irritáló és elfogadhatatlan – megnyilvánulásainak egyike, hanem az “Ördög ügyvédje” nevű ismeretlen blogger akciója. De az üzenet szól mindenkinek, így nyilván Márki-Zay Péternek is, aki jól tenné, ha befejezné az emberi jogokat sértő kampányát, mert azzal szétveri az ellenzéket és rontja a esélyeiket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.