2022. január 20., csütörtök

KÉT FIDESZIZMUS

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2022.01.20.


Tizenöt plusz egy polgármester nyilvánította ki hűségét a Párt felé akképp, hogy deklarálták, nem vesznek részt Márki-Zay rendezvényein, amelyek – a polgármesterek szerint – „a megosztó politikát hurcolják be” a békés vidékre, ahol ők népeikkel együtt a Fidesz gondoskodása alatt punnyadnak. Közös nyilatkozatot adott ki Magyarcsanád, Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros első embere ebben a szellemben. Abban a körzetben, ahol MZP egyéniben is megméretteti magát miniszterelnök-jelöltsége mellett.

Magyarcsanád polgármestere, bizonyos Farkas János indoklásában elmondta: „Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra”. Világos beszéd, amely egy lépésre van attól, hogy Márki-Zay kampányeseményét településeikre be se engedjék, és meg is tennék, ha ehhez joguk volna, ami szerencsére egyelőre nincs, de még lehet. Nem jó megzavarni a kormány jóságának hitében lubickoló lakosságot mindenféle bonyolultságokkal, mert még elvész a kirántott hús kétszer kettőjének nyugalma. A vegytiszta szervilizmus mellett viszont ez mást is mutat.

A tizenöt plusz egy polgármesterek vágya a központi propaganda által elhülyített népek, akiket felzaklatna, ha kiderülne az, ez a világ nem a lehetők legjobbika, a „megosztó politika behurcolása” nyomán pedig kétségeik támadhatnak, a választás pedig elhozhatná a bajt. A polgármesterek mossák kezeiket előre, hogy ők ilyen felforgató dologban részt nem vesznek, tőlük az a lehető legtávolabb áll, olvasatunkban viszont féltik a nyomorult életüket, mert az is tudható, hogy minden egyes elveszített szavazatot háromszor ver vissza rajtuk Döbrögi, a feje tetejére állítva Lúdas Mátyás meséjét és történetét. Ilyen nyilatkozatok áprilisig még bizonyára születnek majd.

Máshol, más indokokkal, ami azonban a NER-t megülő félelmet szimbolizálja, mint ahogyan ez is. Félni lehet, delirálni nem szükséges, mert ez az állapot egészen elképesztő szellemi termékeket szül. A fent említett polgármesterek Hódmezővásárhely és térsége termékei, de nem kell túl messzire menni ennél sokkal röhejesebb hűségnyilatkozatért, aminek láttán az ember azon gondolkozik el, emberek meddig képesek elmenni az önfeladás azon fokáig, amitől már saját maguk látszanak hülyének. Szolnokig érünk ezen az utunkon, ahol is a Fidesz helyi erői Facebook oldalukon mutatták meg a kreténizmus véget nem érő útját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.