2022. február 7., hétfő

A MEGEGYEZÉSHEZ POLITIKAI AKARAT KELL, NEM PÉNZ!

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.02.07.


Még mindig nyitva van a kapu, hogy a kormány megegyezésre jusson a szakszervezetekkel, ha azokban a kérdésekben, amelyekről a pedagógus szakszervezetek sztrájkbizottságával tárgyalt, érdemi javaslattal áll elő – nyilatkozta a Hírklikknek Totyik Tamás, a PSZ alelnöke. Azt mondta, ehhez csak politikai akarat kell. Láthatóan még csak nem is pénz kérdése, hisz' a pedagógusok nettó 15 százalékos béremelésére elegendő összeget Magyarország segélyként odaadta egy olyan országnak, amelyben még magyar közösség sem él. A boszniai Szerb Köztársaság 100 millió euróval történt támogatása nagyjából elegendő lett volna a pedagógusok nettó 15 százalékos béremelésére.


Azt mondta a minisztérium, hogy a sztrájktárgyalások folytatása nincs napirenden, először a jelenleg is folyamatban lévő jogi eljárást kell lezárni – ez gyakorlatilag mit jelent?

– Azt, hogy addig, amíg a bíróság nem hoz döntést a fellebbezésükről, nem akarnak tárgyalni.

Mikorra várható a folyamatban levő jogi eljárás lezárása?

– Ezt nem tudom megmondani. Nem vagyok jogász, nem tudom, meddig húzhatják, hány fellebbezési lehetőség van.

Azt mondta az Emmi, hogy a szakszervezetek „listáztak”, mert a honlapjukon lévő jelenléti íveken bekérték a résztvevők névsorát, aminek semmilyen indoka nincs. Ezért a tárca a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul. Miért „listáztak” a szakszervezetek?

– Az hogy nézne ki, hogy valaki sztrájkot szervezett és nem tudja, kik vettek részt benne? Arra pedig rendkívül kíváncsi vagyok, miért „listázás” az, ha valaki olyan papírt ír alá, amelynek a fejlécén ott van: az aláíróív fénymásolatát a PSZ felsőbb szervéhez, vagyis a megyei szervezethez elküldik. Hozzáteszem, a néven és az aláíráson kívül semmi más nem szerepel rajta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.