2022. február 27., vasárnap

EZ TÖRTÉNT AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚBAN SZOMBATRÓL VASÁRNAPRA VIRRADÓ ÉJJEL, AMÍG ÖN ALUDT

TELEX
Szerző: ROVÓ ATTILA
2022.02.27.




...Hogy éppen hol tartanak az oroszok, arról itt olvashatnak bővebben, itt pedig egy műholdas képet láthat egy vonuló orosz konvojról. A NATO szerint egyébként az oroszok gondban vannak az előrenyomulással.

Közben éjjel városokban harcoltak a felek, az oroszok felrobbantottak egy gázvezetéket Harkovban, és egy repülőtéri olajtározót egy Kijevtől nem messze lévő településen. Mindkét robbanás után szennyeződött a levegő, az érintett lakosoktól azt kérték, nedves ruhát tegyenek az ablakaikra. Kijevben találat ért egy radioaktívhulladék-tárolót, de nem sérült meg, „csak” az épület és a kerítés. Helyi források szerint rakétatalálat ért egy kijevi gyerekkórházat, az egyik ápolt meghalt. Mariupol bombázásában tíz görög állampolgár is meghalt.

A frontról olyan mikroepizódokról is érkeztek hírek, hogy például egy ukrán férfi egy kifogyott üzemanyagú tank személyzetétől megkérdezi, hogy visszavontassa-e őket Oroszországba, egy másik férfi pedig ráugrott egy orosz tankra, majd letérdelt elé.

Egyébként pedig lehet, hogy mégis életben vannak a Kígyó-szigeti határőrök, akik elküldték az érkező orosz hadihajót a faszba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.