2022. február 27., vasárnap

PUZSÉR SZERINT AMERIKA A HIBÁS, AZ OROSZ TERRORÁLLAM TÁMADÁSÁNAK NEM AZ OROSZ TERRORÁLLAM AZ OKA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.02.27.


Puzsér Róbert megtalálta az orosz támadás okát, méghozzá Amerikában (az Indexen megjelent agymenését úgy terjesztik az interneten, mint a bölcsek kövének receptjét), “a számlát persze nem ők, hanem Ukrajna és Tajvan lakói állják – most még csak ők, aztán a dél-koreaiak, a japánok, a lengyelek, a szlovákok, a románok meg a magyarok”. A szélsőjobboldali áldozathibáztatás nem lesz igaz attól, ha nem a kuruc.info stílusában, hanem intellektualizáló nyelvezettel adják elő. A hazugság attól még hazugság marad.

Mielőtt Puzsér hazugsággyűjteményére akár egyetlen szót is vesztegetnénk, szögezzük le: az orosz terrorállam igazságtalan háborújának egyetlen oka van, az orosz terrorállam. Nincs magyarázat és nincs elfogadható indok, csak legfeljebb ürügy. Szándék van, amely talál magának okot. A Puzsérhoz hasonló okosok pedig elhiszik, hogy az ürügyként használt indok, valódi ok. Ennyi erővel Hitler is érthető: a puzséri logika mentén tíz perc alatt bebizonyítjuk, hogy Adolf Hitler nem tehet a második világháborúról, azt a zsidók okozták, mert nem voltak elég mértéktartóak a létezésükkel.

Ukrajna megszállása ugyanannak az antiszemita narratívának felel meg, mint Hitler világháborúja, mert amit Puzsér összesszedett, azt a legtájékozatlanabb antiszemita és náci is maradéktalanul a zsidóknak (a zsidó liberalizmusnak) tulajdonítja. Ezért Puzsér eszmefuttatását minden valamire való náci lelkesen fogadja, még akkor is, ha Puzsér nem úgy gondolja, legalábbis a gondolatmenete antiszemita és (keresztényfasiszta) szélsőjobboldali gyökereit elhallgatja. A párhuzam még erősebb attól, hogy a nyugatbarát Zelenszkij is zsidó, családjának egy része a holokauszt áldozata...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.