2022. február 14., hétfő

NEM ELÉG A LEVÉLSZAVAZAT, MÉG PÉNZT IS KÍNÁLNAK AZ ERDÉLYIEK VOKSAIÉRT – EZ AZONBAN BŰNCSELEKMÉNY LEHET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.02.14.


„Ha a Debrecenben működő Erdélyi Szövetségek Egyesülete valóban pénzt kínál a magyarországi parlamenti választáson részvételre jogosultaknak azért, hogy menjenek el voksolni, az felveti a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúját” – szögezte le Magyar György. Amiatt kerestük meg, mert egy Debrecenben bejegyzett civil szervezet, az Erdélyi Szövetségek Egyesülete Facebook posztban tette közhírré, hogy: „Szövetségünk jutalmat ad azoknak, akik elmennek szavazni”. Valószínűleg menetközben ők is rájöttek arra, hogy ezzel „lebuktak”, ugyanis azóta, hogy Hadházy Ákos hírt adott a posztjukról, az elérhetetlenné vált. Magyar György szerint van mozgástér a fellépésre, ha tényleg fizetnek a szavazatokért.


Hadházy Ákos a minap Facebook posztban hívta fel a figyelmet egy készülődő választási csalásra, pontosabban potenciális szavazatvásárlásra. Mint írta, az Erdélyi Szövetségek Egyesülete jutalmat ígér a választáson részvevőknek, mondván „kötelességük megvédeni a kormányt az ellenségeiktől”, továbbá. „Budapest 15 millió magyar fővárosa, nem akarunk idegen hatalmat, mint a Városházán”. Így szól a debreceni székhelyű egyesület felhívása.

Pontosabban csak szólt, ugyanis azóta, hogy a független országgyűlési képviselő február 7-én felhívta a figyelmet a felhívásra, az egyesület posztja elérhetetlenné vált. Hadházy szerencsére kimentette posztot, s nemcsak azt, hanem az eredetileg oda is mellékelt, szórólapnak kinéző felhívás képét is megörökítette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.