2022. február 3., csütörtök

PALÓCZ ÉVA: A BAJ A PAZARLÓ OSZTOGATÁS, A HELYZET NEM MENTHETETLEN

KLIKKTV
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2022.02.01.


Pusztán csak a fékevesztett pénzszórás visszafogásával is nagyot lehetne lendíteni az ország gazdasági helyzetén – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatója a KlikkTV Tíz című műsorában.

„Talán az önkormányzati választások eredményei is szerepet játszott abban, hogy a kormány az elmúlt két évben letért arról pénzpiaci egyensúlyi politikáról, amelyet korábban így-úgy őrzött.” - mondta a szakember. A kormány 2019 végén erőteljes költekezésbe kezdett és mintegy 780 milliárd forintot „szórt ki a városoknak, az egyházaknak, a sportoknak, a határon túl, tehát mindenkinek, aki valamiért a kasszához járult, és megvolt ehhez a lobbiereje”. Ez abban az évben még nem okozott problémát, a kormányközeli cégekhez, szervezetekhez azóta is áradó közpénz azonban az elmúlt két évben már jelentős hiányhoz vezetett.

Mindezek ellenére, a költségvetési hiányt csupán csak a hatalmas léptékű és észszerűtlen pénzszórás visszaszorításával a megfelelő szinten lehetne tartani – véli a szakember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.