2022. február 22., kedd

VADONATÚJ PORSCHE, KÜLÖNLEGES FERRARI ÉS MILLIÁRDOS ÜZLETEK MUTATJÁK A MATOLCSY-KÖR FELEMELKEDÉSÉT

DIREKT36
Szerző: SZŐKE DÁNIEL
2022.02.22.


2021 februárjának végén egy különleges Ferrari, egy SF90 Stradale állt a milanói Bulgari Hotel vendégek részére fenntartott parkolójában. Az autó annak ellenére feltűnést keltett, hogy épp mellette egy Maserati, nem messze tőle pedig több Range Rover is parkolt. Ez a hibridmeghajtású Ferrari csaknem 1000 lóerős, 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 340 kilométer/óra. Ennek a modellnek az ára körülbelül 160 millió forint, csak a titán kerékcsavarokkal rögzített szénszálas felnik darabja több mint 7 millió forintba kerül.

Ez a szállodai parkolóban álló SF90-es abban is különbözött a körülötte parkoló autóktól, hogy nem olasz, hanem magyar rendszáma volt. A magyar nyilvántartásba vételi adatok szerint vadonatúj volt, alig néhány nappal korábban jöhetett ki a gyárból, február 22-éig mindössze 10 kilométert tett meg.

Nem sokkal azután, hogy felbukkant Milanóban, az autó megérkezett Magyarországra, ahol Németh Dániel fotós újságírónak sikerült lefotóznia a Ferrari használóját, és feltételezhető tulajdonosát. A képen az SF90-esbe egy Somlai Bálint Fülöp nevű üzletember száll be.

A kocsi március elején már Tihanyban, egy nyilvános parkolóban állt, majd márciusban és áprilisban többször is feltűnt Budapesten. Egyre több kép jelent meg róla a közösségi médiában is, sőt, a szaksajtó is felfigyelt rá: egy autósporttal foglalkozó portál külön cikket szentelt neki, amiben arról írtak, hogy ez az SF90 Stradale lehet az egyik első darab az országban. A cikkben egy videó is volt az autóról, ahogyan kigurul a Four Seasons hotel elől. Az, hogy ki a sofőr, és hogy ki a tulajdonosa ennek a különleges sportkocsinak, eddig sem a cikkekből, sem a közösségi médiában felbukkanó felvételekből nem derült ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.