2022. március 22., kedd

ALKATRÉSZHIÁNY MIATT LEÁLLT EGY OROSZ TANKGYÁR, „ITT EGY ÁRULÓ LAKIK”-MATRICÁK, VÁKUUMBOMBA A DONYECKIEK KEZÉBEN, AZ ÚT SZÉLÉN SÍROKAT ÁSÓ FÉRFIAK

TELEX
Szerző: Telex
2022.03.22.


Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább


A frontvonalak megmerevedtek, tart Mariupol ostroma, a háború kezdete óta közel ezer épület semmisült meg Harkivban, Kijev bekerítése sem halad.

Odesszából tudósító kollégáink szemtanúi voltak annak, ahogy az ukrán légvédelem elfog egy orosz rakétát.

Rendkívül nagy pusztításra képes vákuumbombát vetettek be az úgynevezett Donyecki Népköztársaság katonái.

15 300 katonát, 99 repülőt, 509 tankot és 123 helikoptert vesztettek az oroszok az ukránok szerint.

Már 3,5 millió ember menekült külföldre a háború pusztította Ukrajnából, a háború civilhalottjainak száma az ENSZ szerint ezer körül van, de ennél sokkal több is lehet.

Alkatrészhiány miatt állítólag leállt az UralVagonZavod, a világ legnagyobb harckocsigyára, közben az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Amerikának le kell állítania az ukrán fegyverszállítmányokat.

Szerdán is az ukrán válságról tárgyal az ENSZ Közgyűlése. A téma az Ukrajna elleni orosz háború humanitárius következményeiről szóló jelentés megvitatása lesz, az sem zárható ki, hogy szavaznak is róla.

António Guterres ENSZ-főtitkár szerint ez a háború megnyerhetetlen, de globális éhínséget is okozhat. Éppen ezért mielőbbi béketárgyalásokat sürgetett.

750 millió forintot gyűjtöttek a magyarok az ukrajnai menekülteket, Orbán Viktor felkereste a hétfőn átadott központi tranzitvárót, az exportra is dolgozó ipari vállalatok tartanak főleg a háború hatásától.

Több érdekes videó és fotó is kijött kedd délelőtt: megpróbálták megakadályozni 

Törökországban, hogy kikössön Roman Abramovics egyik szuperjachtja, a Solaris, ukrán benzinkúthoz hajtottak zabrálni egy páncélozott csapatszállítóval orosz katonák, esküvőt tartottak a rommá lőtt Mariupol egyik óvóhelyén...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.