2022. március 1., kedd

ERŐSÖDŐ OFFENZÍVA, NAGYOBB ELLENÁLLÁS (A HÁBORÚ HATODIK NAPJA)

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.03.01.


Az orosz elnök szemmel láthatóan úgy döntött, hogy eszkalálja a támadást Ukrajna ellen: műholdas felvételek azt mutatják, hogy egy 60 kilométer hosszan elhúzódó katonai konvoj tart az ukrán főváros, Kijev irányában. Éjjel és reggel is folytatódtak a harcok, Harkivot rakétákkal bombázták, nagyon sok a civil áldozat. Ezzel párhuzamosan egyre jobban összezár a világ Vlagyimir Putyinnal szemben, sorra jelentik be az egyes országok, hogy csatlakoznak a szankciókhoz.


(Cikkünk folyamatosan frissül)

10.00. Moszkva elárulta az igazi célját, ami hátborzongató, de nem váratlan

Az orosz állami hírügynökség a Ria Novosztyi valószínűleg véletlenül bejelentette Oroszország győzelmét Ukrajna felett, majd a cikket a hiba észlelése után nagyrészt törölték. A cikk most már nem elérhető eredeti formájában, de a német dpa hírügynökség munkatársai szerint 24 órán keresztül volt eredeti verziójában látható – szúrta ki a napi.hu. Az archívumban azonban továbbra is olvasható a cikk egy átírt változata.

A cikkben többek között olvasható volt, hogy „Oroszország visszaállította egységét – az 1991-es tragédiát, történelmünk eme rettenetes katasztrófáját sikerült kiküszöbölnünk. Vlagyimir Putyin túlzások nélkül állítható, hogy történelmi felelősséget vállalt azzal, hogy az ukrán-kérdés megoldását nem akarta a jövő generációira hátrahagyni”. Ez is olvasható volt: „A régi európai fővárosokban. Párizsban és Berlinben tényleg volt olyan, aki komolyan gondolta, hogy Moszkva lemondana Kijevről? Mostanra ez a probléma nincs többé, Ukrajna visszatért Oroszországhoz”..

A cikk utal arra, hogy a „győzelem” után, miután az oroszellenes erőket eltávolítják Ukrajnából, az ország csatlakozhat egy új Unióhoz, amelyben Oroszország, Belorusszia és Ukrajna vennének részt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.