2022. március 20., vasárnap

EZ TÖRTÉNT SZOMBAT ESTÉTŐL VASÁRNAP REGGELIG A HÁBORÚBAN

TELEX
Szerző: MOLNÁR RÉKA
2022.03.20.


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.Tovább a közvetítéshez

- Ukrajna magyarországi nagykövete, Ljubov Nepop Budapesten a második világháborúhoz hasonlította Ukrajna megszállását. „Az, ami folyik, az ukrán nép elleni genocídium, és háborús bűn” – mondta. Márki-Zay Péter háborús bűnösnek nevezte Putyint.

- Szankciók: Ukrajna tizenegy oroszbarát pártot tiltott le vasárnap a háború miatt. Az ukrán rendőrség 1500 orosz narratívát terjesztő médiaorgánumot függesztett fel a háború kezdete óta. Ausztrália nem ad több timföldet az oroszoknak.

- Szumiban 71 árva két hét után megmenekült a föld alól. Kijevben viszont meg kellett műteni egy anyukát, aki saját testével védte egyhónapos gyermekét a robbanások elől.

- A Kyiv Independent a mariupoli városi tanács alapján arról számolt be, hogy az orosz erők helyi lakosok ezreit költöztetik a civilek akarata ellenére Oroszországba.

- A brit védelmi minisztérium a háború szombati napját összefoglalva arról írt, hogy Ukrajna továbbra is sikeresen védi légterét. Az orosz erők lelassultak.

- Az ukrán külügy szerint legalább 14 400 orosz katonával végeztek az ukrán erők a háború kitörése óta, több ezer orosz hadieszközt pedig harcképtelenné tettek.

- Az orosz állami közvélemény-kutatók azt matekozták ki, hogy a háború támogatottsága nő Oroszországban. Kína szerint „az idő majd őket igazolja”, miután Kína maradt az egyetlen nagy ország, amely nem ítélte el Ukrajna megszállását.

- A világ hétvégén is Ukrajnára gondolt: Manhattan kék-sárgába öltözött, Olaszország kék-sárga párosításban árult fagylaltot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.