2022. március 17., csütörtök

JÓVÁTENNÉK A FIDESZES ROMBOLÁST, ITT AZ ELLENZÉK 10 PONTJA AZ ÖNKORMÁNYZATISÁG HELYREÁLLÍTÁSÁRÓL

NÉPSZAVA
Szerző: SZ.ZS.
2022.03.17.


Karácsony Gergely szerint a lényeg, hogy a jogkörök és a források visszakerüljenek a fővároshoz és a településekhez.


Az önkormányzatok számára nincs más esély, csak a kormányváltás, ezért Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 10 pontban fogalmazta meg azokat a legfontosabb intézkedéseket, amelyekkel a kormányváltás után helyreállítják a magyar önkormányzatiságot, és jóvátesszük azt a rombolást, amelyet a Fidesz-kormány véghez vitt – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Budapest vezetője szerint a közösen elfogadott tíz pont lényege, hogy az elvett jogkörök és források visszakerüljenek az önkormányzatokhoz, amelyek végre partnerei lesznek az új kormánynak, nem politikai bosszúhadjárat célpontjai.

„Az új kormány több beleszólást ad mind a fővárosnak, mind a településeknek, és közreműködik abban, hogy a helyi problémákra helyben találjunk megoldást”
– húzta alá.

Budapest vezetője szerint az önkormányzati választások óta eltelt három évük a kormánnyal folytatott harcról szólt. Sorolta: a szolidaritási adó növelése, az iparűzési és gépjármű adó elvétele a városok kivéreztetését jelentette. Sőt, fogalmazott, Budapestnek még azokért a támogatásokért is küzdenie kellett, amelyek törvénybe vannak foglalva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.