2022. március 17., csütörtök

PÁRTAKTIVISTÁK KÉZBESÍTIK A LEVÉLSZAVAZÁSHOZ SZÜKSÉGES BORÍTÉKOKAT A VAJDASÁGBAN

MÉRCE
Szerző: JUHÁSZ VANESSZA
2022.03.17.


A Nemzeti Választási Iroda határozottan kimondja, szavazási levélcsomag kizárólag a jegyzéken szereplő választópolgárnak személyesen adható át.

A Fidesszel közismerten jó kapcsolatokat ápoló Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái kézbesítik ki a külhoni magyaroknak járó szavazólapokat tartalmazó borítékokat, melyekkel az országgyűlési választásokon, illetve a népszavazáson vehetnek majd részt – számolt be róla a Szabad Magyar Szó.

A hírportál értesülései szerint az aktivisták hordják ki a címekre a borítékokat, majd arra kérik a szavazókat, hogy a helyi Concordia Minoritas Hungarie (CMH), esetleg a VMSZ-hez közeli cégek irodáiban adják le a borítékot, vagy ha kell, akkor ők maguk másnap visszajönnek érte.

Van, akit Messengeren kerestek meg arról, hogy megérkezett a borítékja a megadott településre, majd felszólították, hogy tegyen eleget állampolgári kötelezettségének és jelenlen meg a megadott címen.

Egyelőre nem tudni, hogyan kerültek a borítékok az aktivistákhoz, hiszen négy évvel ezelőtt a levélcsomagok kézbesítése a szerbiai posta feladata volt, ők juttatták el a borítékokat a vajdasági magyarok részére. A Szabad Magyar Szó postai alkalmazottakkal is felvette a kapcsolatot, ám ők azt állítják, a levélcsomagok soha nem is jártak náluk. A Nemzeti Választási Iroda határozottan kimondja, szavazási levélcsomag kizárólag a jegyzéken szereplő választópolgárnak személyesen adható át, meghatalmazottnak nem.

A Vajdaságban viszont szinte az összes levélcsomag a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistáinak birtokában van vagy volt, amíg nem kézbesítették azokat. A hírportál következtetései alapján tehát az összes aktivisták által kézbesített levélcsomagot meg kell semmisíteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.