2022. március 10., csütörtök

KÖVÉR LÁSZLÓ ÚGY DÖNTÖTT, SPECIÁLIS ELJÁRÁS LESZ AZ ÁLLAMFŐVÁLASZTÁSNÁL – LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.03.10.


Gyors, papírforma szerinti döntés

Az ellenzéki jelölt Róna Péter erősen szakmai, míg a kormánypárti jelölt Novák Katalin jobbára politikai életútja közti különbség indokolhatta a döntést, hogy nem olvassák fel az életrajzokat.

Úgy tűnik, Orbán megint Putyinra tett

Ha az orosz államfő netán megerősödve kerül ki Ukrajna lerohanásából, Magyarország Európában egyedüliként hivatkozhat arra, hogy saját elhatározásából és nyíltan még akkor sem szapulta az orosz elnököt, amikor Putyin már a világ nagy részén páriává vált.

„Az Orbán-kormánynak továbbra is vannak olyan elköteleződései Oroszország felé, amelyeknek nem ismerjük a részleteit”

Az Europa-Universität Viadrina kutatója és oktatója szerint az orbáni külpolitika azt eredményezheti, hogy Magyarország magára maradhat: miközben a szövetségeseinktől elidegenedünk, az Oroszországgal való közeli kapcsolatot sem lesz már egyszerű fenntartani.

Vége a nagy barátságnak: Orbán bukhatja legfontosabb európai szövetségesét

Elege lett az Oroszországgal kacérkodó magyar miniszterelnökből Kaczynskiéknak.

Így jár, aki sokat bratyizik az oroszokkal

Ciprus gazdasága az elmúlt évtizedekben nem kis részben az oroszokból élt, kezdve a több száz ezer turistától a befektetőkön át a simlis üzletektől sem visszariadó oligarchákig. Ennek a “jó világnak” egy csapásra vetettek véget az Oroszországra kivetett szankciók

Ma találkozik az orosz és az ukrán külügyminiszter

Harmadik hetébe lépett az Ukrajna elleni orosz invázió.

Kinek kedvez, ha elhúzódik a háború Ukrajnában?

Hiába látszik Ukrajna teljesen esélytelennek egy kifárasztó jellegű háborúban, az orosz vezetésnek továbbra is sürgős lenne minél hamarabb döntésre vinni a dolgot a harctéren, hogy győztesnek hirdethesse ki magát, és legalább a csapatok egy része hazatérhessen.

Mégis küldtek orosz kiskatonákat harcolni Ukrajnába

Az orosz és a magyar központi kommunikáció kulcsszava a MÉGIS.

A Fidesz leszavazta az EP határozatát, ami az orosz és kínai állami propagandával szembeni fellépést sürgeti

Az aranyvízumok esetében pedig a Fidesz nagyon bátran nem nyomott gombot (nem mert sem igent, sem nemet nyomni).

Megint gyerekekkel sikerült átadni valamit

Április 3. után végre békén hagyják őket.

Hoppál Péter azt javasolja a „balosoknak”, ők most ne vásároljanak benzint

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nincsen ellátási gond üzemanyagból Magyarországon. (Vannak.)

Nem találják Hoppál Péter felesége munkájának nyomát, feljelentést tesz a pécsi kommunikációs cég

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés. (Bruttó 7.250.000 forint.)

Orbán-projektek Miskolcon

A várfalak rosszabb állapotban vannak, mint arra számítottak. Pontosabban korának megfelelő állapotban vannak, de annyira mégsem, hogy Nagy Lajos 14. században felhúzott négy tornyos palotája a 21. századi újraépítés terheit elviselje. A nyáron átadott miskolci élményfürdő sorsa is kínosan alakul: annyi hiba keletkezett hét hónap alatt, hogy februártól hónapokra be kell zárni és muszáj újrakövezni, rozsdátlanítani a létesítményt.

A járványügyi lazításokban választási megfontolások vezették a Fideszt

Ukrajnában az átoltottság 35 százalék körüli, s indokolt lenne az érkezettek oltottságát ellenőrizni, beoltani, akit kell – mondja a korábbi országos tiszti főorvos, hozzátéve: a törököknek valahogyan csak sikerült megugrani hasonló feladatot, amikor a szíriai konfliktus idején tömegesen megindultak hozzájuk a menekültek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.