2022. március 25., péntek

MORÁLISAN NEM IGAZOLHATÓ KATYVASZ, AMIT ORBÁN CSINÁL A HÁBORÚ ÜGYÉBEN (IS) MORÁLISAN NEM IGAZOLHATÓ KATYVASZ, AMIT ORBÁN CSINÁL A HÁBORÚ ÜGYÉBEN (IS)

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.03.25.


„Orbán nem az üggyel foglalkozik, nem azzal, hogy mi legyen Magyarország Ukrajnával, a háborúval kapcsolatos álláspontja, állásfoglalása, hanem az egyik szemével Putyin felé kancsalít, a másikkal pedig az országgyűlési választásra. Ebből jön ki a morálisan nem igazolható katyvasz” – mondta portálunknak Balázs Péter, hozzátéve: emiatt Magyarország a korábbinál még jobban elszigetelődött a szövetség rendszerein belül. A korábbi külügyminisztert és uniós biztost a héten tartott EU- és NATO-csúcs kapcsán kérdeztük arról, mi vonható le azokból általában, de még inkább, hazánkra nézve.

A csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletek kapcsán egyértelműen látszik, hogy a nyugat még szorosabban összezár, összefog – reagált az általános tanulságokra vonatkozó kérdésünkre Balázs Péter. Mint emlékeztetett rá, ezen a szinte egyidejűleg rendezett három csúcsértekezleten – az EU, a NATO és a G7 – tényleg a világ vezető gazdasági és katonai ereje állt ki közösen és lépett fel teljes összhangban az Ukrajnát ért orosz agresszió ellen. Ez mindenképpen jó jel, hiszen kiderült: tovább segítik Ukrajnát minden, az adott körülmények között megengedhető olyan eszközzel, ami nem vezet fegyveres konfliktushoz Oroszország és a szövetségesek között, illetve még inkább elszigetelik Oroszországot, „amit megérdemel”.

Ami pedig Magyarországot illeti, „nem volt nagy öröm látni, hogy ennyire kilóg a sorból, hogy ennyire külön kezelnek minket” – mondta Volodimir Zelenszkijnek az Európai Tanácsban elhangzott (videó)üzenete kapcsán (megjegyzés: erről szól Föld S. Péter írása – a szerk.). Merthogy az ukrán elnök ugyan nevesített több uniós tagállamot, s szinte névsorolvasást tartott arról, hogy ki támogatja országa közeledését, csatlakozását az unióhoz, ki az, aki még habozik, de egyetlen ország esetében állt csak meg hosszabban, és ez Magyarország volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.