2022. március 12., szombat

PUTYIN GRATULÁLT NOVÁK KATALINNAK, GYANÚSÍTOTTKÉNT HALLGATTÁK KI TÓTH CSABÁT - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.03.12.


Azonnali: Vlagyimir Putyin is gratulált Novák Katalinnak

A magyar parlament csütörökön választotta elnökké Novák Katalint. Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált Magyarország köztársasági elnökének a megválasztásához – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség. „Remélem, hogy elnöki tevékenysége hozzájárul a kölcsönösen előnyös orosz–magyar kapcsolatok további fejlődéséhez.” – írta Putyin Nováknak.



Magyar Narancs: Boldog, Simonka, Völner is szavazott Novákra

„Utolsó ülés. Van, aki örül, van, aki nem” – posztolta a Facebookon Boldog István, a vesztegetéssel megvádolt fideszes országgyűlési képviselő az Országgyűlés üléséről, amelyen megválasztották köztársasági elnöknek Novák Katalint. Azt, hogy Boldog jelen volt – és vele együtt bent járt a szintén bíróságra járó Simonka György és Völner Pál is –, az ellenzékiek nem hagyták szó nélkül.

444: Gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csabát a főügyészség

Házkutatást tartott és és lefoglalást végzett pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség a Tóth Csabát érintő ügyben, az országgyűlési képviselőt pedig gyanúsítottként hallgatták ki – derül ki a főügyészség közleményéből. A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban Tóth Csaba – Budapest XIV. kerületének országgyűlési képviselőjeként – társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

Hvg.hu: Az MKB volt az a magyar bank, amely 10 millió euró hitelt adott Marine Le Pen kampányára

10 691 775 euró, azaz mostani árfolyamon 4,1 milliárd forint hitelt kapott Marine Le Pen az elnöki kampányára egy magyar banktól – derült ki még februárban. Az akkor még kérdéses volt, hogy melyik magyar bank adta a hitelt, most azonban Le Pen vagyonnyilatkozatából megvan a válasz: a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB.

Telex: Több százmillió forintot kapott egy fideszes képviselő feleségének egyesülete turizmusfejlesztésre, bevétele mégis elhanyagolható

Kovács Sándor fideszes parlamenti képviselő 2007-ben alapította a Jót s Jól Egyesületet, amelyben azóta a felesége, lánya és fia is dolgozik. Az egyesület az elmúlt évek során több milliárd forint közpénzt kapott, abból csak turizmusfejlesztésre 687 milliót. Ebből egyebek mellett szekereket és hajókat vásároltak, valamint szálláshelyeket újítottak fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.