2022. március 24., csütörtök

TÖBBEN ELÉGEDETTEK A KORMÁNYZATI JÁRVÁNYKEZELÉSSEL, MINT AHÁNYAN NEM

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2022.03.24.


Az oltások megszervezésével és a Covid miatt bevezetett korlátozásokkal inkább elégedettek a magyarok, a halálozási adatokkal és a gazdaságvédelmi intézkedésekkel kevésbé. Az értékelésnél a pártszimpátia a meghatározó: a Fidesz-szavazók minden tekintetben jónak tartják a kormány járványkezelését, az ellenzékiek csak az oltási kampányt és a korlátozásokkal kapcsolatos döntéseket tartják valamelyest elfogadhatónak.

A magyarok 22,2 százaléka nagyon, 14,1 százaléka inkább elégedett azzal, ahogyan a kormány összességében kezelte a Covid-járványt – derül ki abból a felmérésből, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research. Ez 36,3 százalék, kicsivel több, mint ahányan kedvezőtlenül értékelték a kormány munkáját: az ötfokozatú skálán 11,7 százalék kettes, 21,7 százalék pedig elégtelen osztályzatot adott a kormányzati teljesítményre, míg 29,7 közepesen elégedett azzal.

A megkérdezettek átlagosan 3-as osztályzatot adtak a kabinet munkájára ezen a téren – a Fidesz-szavazók 4,26-ot, az ellenzékiek 2,18-at...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.