2022. április 6., szerda

A HAZUGSÁG NAPJA

HVG360
Szerző: RÉVÉSZ SÁNDOR
2022.04.06.


Nem kell az önvádba belesüllyedni. Az eredmény mindenekelőtt a kormánypárt bűne. Nem az ellenzéké és nem a társadalomé, melynek többségét megfosztották attól a lehetőségtől, hogy kiemelje a fejét a hazugságok tengeréből. Vélemény.

Nem az igazság napja jött el, hanem a hazugságé.

Ez a választás a Fidesz szégyene. Orbán Viktoré és társaié. Nem az ellenzéké.

Nem érvényesültek a demokratikus választás kulcsfontosságú normái, amint ezt a nemzetközi ellenőrök is megállapították, nem először, de nélkülük is tudtuk. A demokrácia és a politikai erkölcs minden normáját és a jó néhány jogszabályt felrúgva előállított tízszeres előny a köztéri hirdetésekben, sokszoros előny a médiában a pártállami közmédiával együtt, a több nagyságrendnyi előny a kampánycélú pénzköltésben azt jelenti, hogy az eredmény irreális.

A demokratikus választás normái biztosítják, hogy ez eredmény megfeleljen a választópolgárok akaratának. Ha ezek nem érvényesülnek, akkor az eredmény ennek nem felel meg, nem reális, a törvényhozás és a kormány pedig nem legitim. Ennek a fentieknél még sokkal több jól ismert oka is van, ezeket részletesen leírtam a minap megjelent választástörténeti könyvemben, itt erre nem pazarolom a helyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.