2022. április 18., hétfő

KI GONDOLTA VOLNA, HOGY 2022-BEN MEGSZÜLETIK EGY JELKÉP, AMIT A HOROGKERESZTHEZ HASONLÍTANAK

TELEX
Szerző: ROVÓ ATTILA
2022.04.18.


„Ruszlán nyolc éve figyeli nonstop ezt (az orosz katonai mozgásokat), és fogalma sincs, mik ezek, sosem látott még ilyet. Szóval, a legrosszabbat feltételezem”.

Aric Toler, a Bellingcat nemzetközi oknyomozó portál munkatársa twittelte ezt ki február 20-án a kollégájáról, miután a közösségi médiát elárasztották a Z betűvel megfestett, ukrán határ közelében sorakozó orosz katonai járművek, és fogalma sem volt senkinek, hogy mit látunk a videókon és a képeken.

A betűk miatt akkoriban Zorro-osztagnak is gúnyolt csapatokat látva mindenki találgatott, főleg, hogy a Z betű nem létezik a cirill ábécében, a hangot a „з” betű jelöli. Volt, aki arra gondolt, hogy a megfestéssel jelzik, hogy a járművek készen állnak a mozgásra, fel vannak szerelve és töltve. Mások szerint a betű az orosz légiegységeknek jelezhetett, hogy ne bombázzák a saját járműveiket. Az általánosabb katonai megfejtés szerint ez a megkülönböztető jelzése volt a csapatoknak, amelyeknek valamilyen konkrét feladatuk lesz a jövőben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.